Waterloo Station

Straight Flush/Ambrozia


Straight Flush

 

27-december-1969-essen-1-custom straight-flush-27-december-1969-essen-2-custom

Foto rechts Essen 27 december 1969. Van boven naar

beneden; Karel Roeleveld, Geert Gruben, Bart Teunissen, Rob van der Made,

Aard-Hans van Breda, Henk Bolderman,Christiaan Hamimi, Jan van Driel,

Ulisses Tapilaha, Ronald Blender-Davidson.

Eind jaren zestig ontstaan de Eerbeekse-Loenense  groepen Second Street, zie inlay

secondstreet2

met o.a. zanger Will Meurs, basgitarist Rob van der Made, gitarist v.d. Ploeg en drummer Bart Boks en de groep Straight Flush.

straight-flush-apeldoornse-krant-6-3-70-custom1  straight-flush-apeldoornse-krant-27-12-69-custom1  diverse-krantenartikel-27-juni-1970-custom21

Een paar krantenartikelen. Klik op de artikelen voor een groter formaat.

 

repetoire-custom3                                     straight-flus
Repetoirelijst Straight Flush.                                   1968

 

De bezetting van Straight Flush bestaat uit Jan van Driel op drums, gitarist Geert Gruben, Hans Bongers op basgitaar, Christian Hamimi op trompet en saxofonisten Karel Roeleveld en Aart-Hans van Breda ex/Mac`s . Gezien de soul invloeden in deze periode wordt al snel een zanger gevonden in de persoon van Ulisses Tapilaha. Later wordt Straight Flush zelfs uitgebreid met nog een zanger Ronald Blender- Davidson en drie zangeressen, de uit Apeldoorn afkomstige Sonja en Thea van Asselt, de zusjes van de Progress/Sandstormbroertjes Van Asselt en Della de Vos van Steenwijk, die echter maar korte tijd deel uit maakt van de groep.

 sonja-della-thea-1970-large3
De zangeressen van Straight Flush;

V.l.n.r. Sonja van Asselt, Della de Vos

van Steenwijk en Thea van Asselt.

Ook saxofonist Henk Bolderman wordt als vierde blaasmuzikant aan Straight Flush toegevoegd. Basgitarist Hans Bongers wordt vervangen door de uit Second Street afkomstige Rob van der Made. In 1970 worden de muzikale bakens verder verzet. Soul maakt plaats voor rock en de naam Straight Flush wordt dan ook aangepast in de door drummer Jan van Driel gepromote naam AMBROZIA. Aanvankelijk wordt nog gespeeld onder een nieuwe naam met de oude bezetting.

 straight-flush-zaal-nijk-3-januari-1970-41  straight-flush-zaal-nijk-3-januari-1970-21  straight-flush-zaal-nijk-3-januari-1970-31
Straight Flush Zaal Nijk 3 januari 1970

straight-flush-las-vegas-11-april-1970-castrop-rauxel-germa31   las-vegas-saloon-mit-diskothek-custom2straight-flush-las-vegas-11-april-1970-castrop-rauxel-germa2
Las Vegas 11 april 1970

27-juni-1970-hattingen-gutschein-custom1  las-vegas-saloon-mit-diskothek-custom1 miss-mini-festival-11-januari-1970-custom1
Posters.

straight-flush-eerbeek-hotel-nijk-15-augustus-1970-2-custom11  straight-flush-eerbeek-hotel-nijk-15-augustus-1970-3-custom11
Straight Flush Eerbeek Zaal Nijk  15 augustus 1970

Ambrozia 1.

music-band-ambrozia-custom11 vredesweek-19-tot-en-met-26-september-custom

Na in de loop van 1971 een aantal bezettingswisselingen te ondergaan ontstaat begin 1972 een nieuw Ambrozia. De soulmuziek moet wijken voor stevige rockmuziek.

ambrozia-custom-large1  ambrozia-1-custom11

Ambrozia 2

Bezetting: Will Meurs-zang; Guus Essers-toetsen; Cees Essers-basgitaar; Jan van Driel-drums; Geert Gruben-gitaar en de blazers Christian Hamimi-trompet; Karel Roeleveld-tenorsax en Aart-Hans van Breda-baritonsax..Een aangepaste samenstelling van deze bezetting wordt nadien ook bekend als orkest achter de Nederlandse cast van de Musical Hair. Zanger Will Meurs maakte tijdens deze periode deel uit van de cast van Hair.

 

Will Meurs vertelt.

 

Vanuit de Loenense band Nervous ’68 (begonnen in 1967) , later The Snakes en de band Second Street, ben ik richting Eerbeek en Zutphen gegaan. In Eerbeek ben in begonnen in Lunatic Oppression met Willem van het Hekke op gitaar, Fred Gerritsen op basgitaar , Rudie Marks op drums en mijzelve als zanger. Te gekke muziek, pure underground, alles eigen werk. Later werd de bandnaam Mea Culpa en werd Rudie Marks vervangen door Wim Hofman.Met deze band werd toch wel regelmatig opgetreden en ook gingen we samen met Ambrozia naar Duitsland. Van het een kwam het ander en opeens was ik zanger bij Ambrozia toen hun soulperiode voorbij was. Erg leuke tijd mee gehad, gekke optredens overal en nergens. Feest in o.a Soos ’59 op zondagmiddagen en in clubs en stadhallen in Duitsland met leuke aparte nummers en vaak een hoop gekheid op de buhne. De doodsteek kwam toen Hair in beeld kwam, de meningen en belangen raakten verdeeld en sommige mensen haakten af. Ik heb er veel geleerd maar Ambrozia was na Hair verleden tijd. Helaas, het had meer verdiend.

 ambrozia-1971-3-large1
April 1972 v.l.n.r. Will Meurs, Christiaan ‘Mimi’ Hamimi,

Karel Roeleveld, Geert Gruben, Cees Essers,

Aart-Hans van Breda, Guus Essers en Jan van Driel

Anno Nu

Will Meurs zong later o.a. bij Dr. Rock, Indian, Crying Wood, de Achterhoekse symfonische rockband Squad o.a. met de latere Vandenberg/basgitarist Dick Kemper en Montezuma het latere Zuma. Guus en Cees Essers speelden later in het Trio Guus Essers. Een aantal leden van Ambrozia, waaronder de broertjes Essers vormden later een groep met o.a. Hans van Werven van de Square Circle Band onder de naam Brimstone. Ulisses Tapilaha woont tegenwoordig in Deventer en startte een solocarriere nadat hij als tweede was geeindigd in de Soundmixshow in het jaar dat Marco Borsato de Soundmixshow wint. Klik hier voor meer info over Ulisses Tapilaha. Rob van der Made woont tegenwoordig in Emmeloord en is nog actief als basgitarist.

Wij zijn benieuwd of andere ex-leden van Straight Flush/Ambrozia nog muzikaal actief zijn. Drummer Jan van Driel is helaas overleden.

Veel informatie en documentatie is beschikbaar gesteld door Rob van der Made. Hiervoor onze hartelijke dank. Ook  onze dank voor de bijdrage van Will Meurs.
__________________________________________________________________________________________________________________________

Hier een berichtje van één van de oprichters van Ambrozia.

Ben, als de tot het laatst gebleven trompettist, altijd in de muziek gebleven alleen ongeveer 5 jaar na de Hair periode gestopt.  Trompet aan de wilgen gehangen maar tot vandaag toe liefde voor de popmuziek met blazers gehouden. Ik ben bassist geworden bij The White Blues band uit Lobith waar Rob Fontain ook bij is komen spelen. Dik Korving heeft een website voor zijn huidige band Blues Breakers (http://www.bluesbreakers.nl/) waar hij de hoes laat zien van de cd met ook nog Rudy Marks er bij, een zoekplaatje.

Ik heb met Rudy in verschillende bands gespeeld maar in Lobith het langst. Met Rob Fontain weer en Montezuma gemaakt daarna Blues Affection and Bamboozle in Arnhem nog het voorprogramma met Joe Bonnamassa gedaan.

Ik speel nu gitaar, het meest recente optreden is meteen weer een oude liefde n.l. een grote band. Dit optreden staat geregistreerd met een tiental filmpjes op You Tube. Opening: Ep House Studio Drempt als je dat leuk vind kun je dat oproepen. Ik ben dus nog steeds actief en woon nog steeds in Dieren niet getrouwd of zo maar wel een gezellige inwonende zoon.

Dit was het dan wel

Groetjes,

C W Hamimi
Fazantlaan 49
6951 JK Dieren
________________________________________________________________________________________________________________________________________ 


December 1969
___________________________________________________________________________________________________________________________________


Beschikbaar gesteld door Guus Essers.
______________________________________________________________________________________________

© 2024 Waterloo Station

Het aantal unieke bezoekers is 127307