Waterloo Station

Johnny Moore and the Phantoms


 beatgroepen-71.jpg         bolsenbroek-ugchelen-johhny-moore-and-the-phantoms1.jpg
Aankondiging en optreden

JOHNNY MOORE AND THE PHANTOMS

jmphantoms-1652-x-1076.jpg   

Groepsfoto 1965 Vlnr: Jan Adelerhof-drums;Dennis Dijkstra-basgitaar;John Moore-zang;Frits Dreef-sologitaar en Wim Bevers-slaggitaar.

De groep The Phantoms uit Apeldoorn ontstond in het begin van 1963 toen muziekdocent Jo Veltkamp een startende band met o.a. Ton en Hans Wensink en Walter Jansen in contact bracht met sologitarist Frits Dreef. Naast vocale nummers bestond het repertoire aanvankelijk vooral uit instrumentale nummers van The Shadows, The Ventures en The Spotnicks.Het 1e optreden in augustus 1963 was in zaal Bolsenbroek te Ugchelen en in september 1963 werd voor het eerst de krant gehaald met een optreden bij de Tour de oude Jan.

detour-902-x-1468.jpg
Vervolgens waren er optredens in Soos ’59 en andere sociëteiten. Hans en Walter verlieten na de 1e optredens de band en werden vervangen door Dennis Dijkstra-basgitaar en Ruud Dreef- slaggitaar. Zangers waren toen Nico v.d. Heide en later Loek Linthon (Loek van Eek). De laatste was een prima Buddy Holly imitator. In 1964 traden The Phantoms ook op bij de Beatles-fanclubavond in het gebouw Zuid-Oost te Apeldoorn. Kort daarop liet Ruud zich vervangen door slaggitarist Wim Bevers.

soos591.jpg

Eind 1964 kwam de band in contact met zanger John Moore en ontstond de band ” Johnny Moore and The Phantoms”.

jmpantoms1este1.jpg

John gaf de groep een nieuwe impuls met nummers van the Rolling Stones, The Animals, Fats Domino en Chuck Berry. Vele optredens volgden o.a. in de zalen Pohlmann, Bolsenbroek, Buurthuis zuid, De Veste, De Kar, K&G en ook buiten de regio. Zelfs de beroemde duckwalk van Chuck Berry kwam er aan te pas tot enthousiasme van de groeiende groep fans en Wooly Bully was een absolute topper. Er ontstond een officiële fanclub met ca. 100 leden, waarvan Cees de Wilde de voorzitter was.

fanclub600dpi-1685-x-1261.jpg

Er werden speciale optredens georganiseerd voor de fanclub. Door militaire dienst moest drummer en medeoprichter Ton Wensink zich in 1965 laten vervangen, waarna de band naast zanger John Moore bestond uit sologitarist Frits Dreef, slaggitarist Wim Bevers, bassist Dennis Dijkstra en achter de drums Jan Adelerhof.Het groeiend succes van de band had helaas ook een keerzijde. Een gepland optreden van 4 zaterdagavonden in mei 1966 in Sonsbeek te Arnhem moest worden gecanceld, omdat John dit niet kon combineren met zijn werk. Het betekende ook het einde van de band.

Anno Nu:

reunie20041.jpg

Johnny Moore and the Phantoms 2004 Vlnr: Ton, Jan, Dennis, John, Frits en Wim

38 jaar later in 2004 vond er voor het eerst een reünie plaats van oud bandleden van Johnny Moore and The Phantoms. Bij een drankje en een hapje werden herinneringen opgehaald.In 2006 werd de band gevraagd op te treden tijdens de 1e Apeldoornse Soos-Reünie.Helaas moest John Moore om gezondheidsredenen toen afhaken, maar in 2007 ging het wel door tijdens de 2e Apeldoornse Soos-Reünie. Het eerste optreden na ruim 41 jaar.Van de oude samenstelling uit de jaren zestig waren naast zanger John Moore aanwezig: Wim Bevers als slaggitarist en Frits Dreef als basgitarist (vroeger sologitarist). Verder werd de band gecompleteerd door bevriende musici: Cees Terwel- ex Maddoxs (sologitaar en saxofoon), Harm Janssens ex-Relaxers(sologitaar), Jan Kaper (toetsen) en Michel ter Horst (drums). Het optreden verliep bijzonder succesvol. John ging er direct als zanger entertainer energiek tegen aan met Kansas City en inspireerde het publiek, dat enthousiast mee zong met nummers als: Stand by me, Blue Berry Hill, Bring it on home to me, Jambalaya en vooral met Wooly Bully.Uiteraard ontbraken Johnny B. Goode en Sweet little sixteen niet en genoten de blues liefhebbers van Red House, waarbij sologitarist Cees Terwel excelleerde.

groepsfotoh-img_1030c-1051-x-786.jpg

 

Groepsfoto na het optreden van 24 november 2007 bij de 2e Soos-Reünie Cortenbosch te Apeldoorn. Voor de kijker van L naar R. Jan Kaper toetsen, Michel ter Horst drums, Harm Janssens sologitaar, Frits Dreef basgitaar, John Moore zang, Gerrit van Cotthem zang, Cees Terwel sologitaar en saxofoon en Wim Bevers slaggitaar Zie youtube: Met een ritmisch What did I say werd het optreden van John afgesloten.Vervolgens trad Gerrit van Cotthem op als gastzanger. Wat schor door een verkoudheid wist hij de sfeer prima vast te houden met nummers als Honkey Tonk Woman, Let’s twist again, Unchain my heart, Crazy little thing called love etc. Na een luid “we want more” zong John Moore op verzoek en tot groot enthousiasme van het publiek nog één keer het grote succes uit de jaren zestig “Wooly Bully” Zie youtube

flyer-20071.pdf

Het optreden van Johhny Moore and the Phantoms is te bekijken en te horen via een dvd. Voor meer informatie:

f.dreef@kpnplanet.nl

fdvd1.jpg

© 2024 Waterloo Station

Het aantal unieke bezoekers is 122665