Waterloo Station

Gastenboek


Scroll helemaal naar beneden om een reactie achter te laten.

187 reacties op “Gastenboek”

 1. 187
  Franky M. Zegt:

  Mooie herinneringen hier. Nostalgie ten top, ondanks dat ik alweer zo’n 45 jaar in Amsterdam woon, is het leuk dit alles ter lezen. Ging vroeger naar de kroeg Het Oude Huys, De Schavuit en dansen bij De Groene Fles, Boerderijtje/De Trekpot, Eureka, La Cave en begin Gigant voor de concerten met o.a. Herman Brood. Dan had je ook nog optreden van Solution in Berg en Bos. Waar zijn die oude schoolgenoten Freddy Roest, Jaap van der Velde, Liesbeth van Pel, Theo Schruijer, Leen Westerhof, Minke Meima, Rene Starink, Popko Kooi, Yvonne en Ilse Barmentloo, Jan Ensing, kortom zo veel namen.

 2. 186
  Hieke Goos Zegt:

  Mijn complimenten voor deze geweldig leuke website, heb ‘m toevallig ontdekt! Enorm veel informatie over de bandjes van vroeger, echt ontzettend leuk om hierover te lezen, chapeau!

 3. 185
  Carla kronmoller Zegt:

  Rene
  Ik woonde aan de mauvestraat
  Maar wij kwamen niet uit Duitsland
  En heb niet op de Eendrachtschool gezeten.

 4. 184
  René Zegt:

  @ Carla kronmoller kan me vaag herinneren dat er een Familie uit Duitsland op de Mauvestraat woonde en hun dochter zelfs bij mij in de klas op de eendrachtschool zat, maar kan me haar naam niet meer herinneren.
  Groet René nu woonachtig in DL 🙂

 5. 183
  René Lammers Zegt:

  @Carla kronmoller, dan zouden wij ons ook wel moeten kenen, ben veel met Freddy in Waterloo Station geweest. zelfs toen hij met zijn elleboog in een kapotte bierfles gevallen was. Da was me een schrik en met de ziekenauto naar het ziekenhuis.
  Groet René nu woonachtig in DL.

 6. 182
  Mieke Willemse Zegt:

  Aan Yvonne de Vries (post 109)
  De dansleraar was Toto Verhoeks. Volgens mij gaf hij les met zijn moeder, die een beetje op Edith Piaf leek. Ze gaven ook les in hotel Bloemink op de Loolaan, waar ik les heb gehad.
  Groet,
  Mieke Willemse.

 7. 181
  Carla kronmoller Zegt:

  Wat leuk om die verhalen te lezen .
  Ik woonde toen in de mauvestraat.
  En mijn vriend was Freddy Pol.
  We waren veel bij de flat en op het orden plein. En gingen ook naar Waterloo Station leuke tijd was dat.

 8. 180
  admin Zegt:

  L.S.,
  Vanaf 1967 kwam ik regelmatig bij Cartouche, discotheek, dancing in Apeldoorn. Ik was verpleegkundige in opleiding in Apeldoorn in die tijd. Uitgaan werd fel bestreden door de directrice.
  Toch ging ik na mijn late dienst sluipend onder het raam van de directrice met nog meer meisjes met de bus naar Cartouche. Het nieuw opgezette Cartouche was van moderne opzet van muziek optredens en diskjockeys. Nisjes herinner ik me met banken om te zitten. Zitten deed ik niet veel, dol op dansen. Dat was mijn ding. In Apeldoorn zat ook de opleidingsschool voor marechaussees.
  En veel verpleegkundigen waar onder ik. Woensdagavond hadden beiden groepen vrij ‘s avonds, dus op naar Cartouche. Ik vergeet nooit de aanvangstune. Mooie tijd. Ging veel te snel voorbij.
  Dank voor de vele gezellige uurtjes.
  Mevr. G.J. de Wit.

 9. 179
  Mieke Willemse Zegt:

  Wat een leuke site. Per toeval op beland omdat ik opeens aan de ISSA moest denken. Regelmatig bezocht met mijn broer Peter. Waarschijnlijk mocht ik niet in mijn eentje.
  Ook leuk om veel namen tegen te komen van mensen die ik gekend heb.
  Ik ben hier nog lang niet uitgelezen. Morgen weer verder.
  Groet, Mieke.

 10. 178
  Peter van der Kleij Zegt:

  Te gek om iets over de Appletown Skifflegroup te lezen.
  Koos van der Kleij (oom van mij) vertelde mij daar vroeger wel eens over.
  Ontzettend leuk om de foto weer te zien van de band.
  Hij heeft mij leren spelen op de banjo, ukelele en gitaar.
  Het eerste liedje die ik leerde spelen was “Doe het maar in een emmertje doe het maar in een teil”. De tekst heb ik altijd nog bewaard (al 40 jaar)
  Helaas is hij vorig jaar overleden.
  Zijn ukelele en ukelele banjo heb ik nu in mijn bezit.
  Mooi dat de herinnering hier bewaard wordt.

 11. 177
  Mart Zegt:

  Wat een super site

  Alle goede herinneringen aan ISSA, SOOS, ACCACIAHAL en MANEGE komen weer tot leven.
  Leuk dat er nog foto‘s zijn van deze danstenten.

  Toen gingen we zaterdags en soms zondags op de fiets of met de brommer om 8 uur naar de danstent en rond twaalven weer naar huis.

  Succes met de site !

 12. 176
  Will Zegt:

  Wie kan mij helpen aan het boekwerk:Tijd voor Toen – Apeldoorn in de roemruchte Jaren 60 door Cees Hoogstraten. Uiteraard tegen betaling mijnerzijds. Bij voorbaat dank, Will

 13. 175
  kick stob Zegt:

  hoi hoi dames en heren inmiddels, leuk hoor deze site ik geniet er er enorm van. Bij vraag negen van de oproepen vroeg iemand naar de naam van het meisje uit Bathmen, die daar werkte. dat was Riki, achternaam is mij ontschoten, maar kan ik nog wel achter komen. verder werkten op de platenafdeling Jolanda, meisje was van de kermis, Agnes Meyerink, uit Beekbergen, verder ikzelf en zaterdaghulpjes als Leida, Ellen van Woerden, Ami en vele vele anderen. ik zal kijken of ik nog een foto heb van de zaak, die tot het einde van mijn vader was.Ga vooral door met het over deze mooie tijd te hebben. Vriendelijke groet Kick Stob.

 14. 174
  Harry Zegt:

  Hallo allemaal,ik weet nog dat mijn zusters naar de manege gingen om een kerel aan de haak te slaan,zoals mijn oudste zuster dat noemde. Jeannette heb ik nooit met een vent daar vandaan zien komen. Wel had ze een vriend van school. Fantastische gozer was dat ! Lachen om het platte taaltje wat hij meenam uit lieren. Toen was het gezellig bij ons thuis. En ook wel als mijn opa en oma er waren. Ik zal maar zwijgen over als deze mensen er niet waren…….

 15. 173
  Erna van Laar Zegt:

  Ik heb niet goed opgelet Zag inmiddels dat er een krantenartikel is opgenomen met een artikel over The Motions en dat inderdaad The Black Moodies in het voorprogramma stonden.
  Ik ben jaren vriendin en collega geweest van Peggy (Maudje) Scheltens en heb de band regelmatig horen oefenen jn de serre van het huis vd Scheltens. Helaas is Peggy jaren geleden overleden.

 16. 172
  Nico Zegt:

  BLUESFORMATIE FLAVIUM BESTAAT 50 JAAR! En brengt daarmee haar 16e album uit.

 17. 171
  Ruud Steiginga Zegt:

  Op deze website staan veel dansgelegenheden van de “60” jaren , dit in een ruime straal om Deventer heen . Dus ook Apeldoorn en de omliggende dorpen . Leuk is de opmerking bij de Eurobeurs waar specifiek Ed Politiek wordt genoemd als grote inspirator en organisator .

 18. 170
  admin Zegt:

  Op 8 oktober 1967 is er een Beatmarathon geweest in Apeldoorn.De bands speelden die dag in de Eurobeurs.
  Met mijn band heb ik daar aan mee gedaan en ik probeer daar info over te krijgen. Tot nu toe zonder resultaat. Eigenlijk probeer ik een programma te vinden om te zien welke bands daar aan meededen.
  Direct na ons trad de Q65 op, jeetje wat speelden die hard.
  Zouden er nog foto’s van zijn?
  Onze band heette the Bullocks Blues, we kwamen uit Ede
  Als jullie iets hebben wil ik daar graag een copy van krijgen.
  Bij gelegenheid hoop ik iets te horen. Bedankt alvast.
  Henk Mostert

 19. 169
  Will Zegt:

  Allemaal ingedut hier……..?
  Niettemin fijne feestdagen toegewenst!

 20. 168
  Oelemans Zegt:

  Reactie bij foto,s manege op de eerste foto staan marco en anneke en de derde persoon is Rita Possemis en bij de 2e foto is het Coen Brendel had vroeger een nertsfokkerij heeft iemand nog meer informatie? Groeten W. Oelemans

 21. 167
  Will Knol Zegt:

  Oproep: ben op zoek naar Coen Dekker, drummer, waarmee ik in diverse band samenstellingen gespeeld heb in de roemruchte Apeldoornse jaren
  “60.

 22. 166
  Hans van Baren Zegt:

  Noteer alvast in de agenda:
  20 augustus reünie -buiten- optreden van SoandSo om 14:00 café de Oude Haven, Kanaal Noord!
  De dag na fiets-em-erin!
  ” Going back in time on the sounds of the nation..”

 23. 165
  Hans van Baren Zegt:

  Hallo Gert,
  Ik kan je melden dat SoandSo binnenkort weer in de oude opstelling gaat optreden!
  We (Ad, Eric, Peter en ik) zijn met een reünie bezig en hopen Apeldoorn weer -muzikaal- op stelten te zetten. We zijn nog op zoek naar Jaap Helder 🙂
  Uiteraard zien we uit naar de reünie met onze fans!
  Muzikale groet,
  Hans

 24. 164
  adriaan van Rijswijk Zegt:

  de naam van cafe de olifant in de kapelsstraat is bedacht door Hans van Rijswijk , hij was in het bezit van de olifant kop, die jarenlang aan de gevel gehangen heeft Deze kop inspireerde hem voor de naam van het cafe.

 25. 163
  admin Zegt:

  Op zoek naar de naam Jan Ohlhardt, met wie ik in het dixieland-bandje ISSA Dixieland 7 zat, kwam ik deze pagina tegen
  http://waterloostation.nl/?page_id=279
  Ik vraag me af of van de andere bandleden bekend is wat er van ze geworden is. Ik ben beeldend kunstenaar geworden:
  http://www.germeinema.nl/
  Als je/jullie toevallig mail-adressen hebben van de band;eden, zou dat fantastisch zijn. Ik bewaar warme herinneringen uit die tijd. Ik verzorgde toen de illustraties voor het ISSA-blad Prespo. De hoofdredacteur was toen Jozef Kaus, waarvan ik me nog steeds afvraag of het dezelfde persoon was, met dezelfde naam uit de film van Win Verstappen “De terugkeer van Jozef Katus naar het land van Rembrandt”.

  Namens Ger verwijs ik jullie ook even naar de pagina van de ISSA (http://waterloostation.nl/?page_id=279) waar Ger een mooi verhaal heeft geschreven over het tot stand komen van het “officieel orgaan van de issa”. Zeer lezenswaardig. Dank daarvoor Ger Mienema.

 26. 162
  admin Zegt:

  Mijn man Henk (hennie) Mus en ik Henny Mus Pater, hebben elkaar leren kennen 28 augustus 1965 in de acasia hal in berg in bos.
  Dus morgen is dat 50 jaar geleden, en zijn wij inmiddels 46 jaar getrouwd.
  Proberen elk jaar even een bezoekje te brengen aan berg en bos zoals ook morgen.
  Gaan even naar het restaurant want het thee huis is niet meer intact.
  Halen daar weer herinneringen op uit die tijd.
  Dansen was toen veilig ,want Billie en Bello hielden de boel goed in de gaten.

  Vond dit het vermelden waard !
  Groetjes van ons musjes
  Henk en henny

 27. 161
  admin Zegt:

  Bij toeval kwam ik op deze site, ik ben geboren in Apeldoorn maar als jong kind vertrokken naar Rotterdam. Al lezend kwam een stuk jeugd herinnering weer terug .Wij woonde rond 1957 aan de Ravenweg toen een nieuwe flat, naast ons woonde de vriendelijke Indiesche familie Dullart, Mevr Dullart was een goedlachs en gastvrije vrouw. Joop Dullart kan ik mij goed voor de geest halen, ook zijn zus Ida geloof ik. Soms mocht ik kijken en ik stil was, als Lydia daar thuis aan het oefenen was met het bandje. Ik weet nog dat op een dag Joop Dullart naar zee ging. Hij voer toen geloof ik op de Nieuw Amsterdam maar dat weet ik niet zeker meer. Ja en dat liedje send me the pillow jaren lang heb ik die plaat gedraaid en beschouwde dit als een aandenken uit Apeldoorn. Ik ben nu 69 en heel leuk om weer iets terug te lezen. Ik vernam via deze site dat Lydia in de States is terecht gekomen, van Joop en de familie Dullart heb ik nadien nooit meer iets gehoord.

  Max

 28. 160
  Fred van Zeist Zegt:

  Onder “Uitgaan in Apeldoorn” en “Koozie”, staat een foto met voorop 2 dames met lange benen in mini. De linker dame, tussen Zyta en Willemien, is mijn, helaas in 1996 overleden vrouw Erna Holtkamp. Heeft iemand het origineel nog? Of het negatief? Indien ja, dan zou ik het zeer op prijs stellen een scan van het origineel te ontvangen op: alfred@vanzeist.de

  Alvast bedankt!

 29. 159
  Fred van Zeist Zegt:

  Toevallig op deze site geland en er breekt een storm van heerlijke herinnenringen los. Vele jaren zat ik in het bestuur van Soos59 (voorzitter en muziekverzorging) en loop altijd nog even door de Korenstraat als in in Apeldoorn ben. Het uitgaansleven stond toendertijd eigenlijk nog in de kinderschoenen, maar ik geloof dat we met de jeugdsocieteiten een wezenlijke bijdrage tot de ontwikkeling hiervan in Apeldoorn hebben gebracht. De hoogtepunten waren natuurlijk de gezamelijk georganiseerde koningennedag festivals! Af en toe was dit leven, naast de studie, een uitputtingsslag, maar ik heb er van genoten! Leuke site, ik blijf volgen en probeer naar de soosreunie 2014 te komen. Voor iedereen die mij kent en kontakt op wil nemen: alfred@vanzeist.de Groetjes!

 30. 158
  j den besten Zegt:

  beste mensen,
  ondanks de lage mate van activiteiten:
  voor iedereen een heel gezond nieuwjaar

  groetjes,jan den besten

 31. 157
  kees grande Zegt:

  Leuke foto’s. Zou de bandleden van toen nog wel een keer willen zien.
  Carpereiki@hotmail.com

 32. 156
  admin Zegt:

  LS.
  Ik las het verhaal over het ontstaan van de naam “de Olifant” voor het café van Hans van Rijswijk.
  Een en ander zou op een jolige manier tot stand zijn gekomen. Ik zou het niet weten. Het kan maar zo dat het zo is gegaan. Ik werkte in die tijd – naast mijn reguliere baan – in de weekenden voor Hans.
  Ik had zelfs enige tijd mijn diploma “Cafe en Aanverwanten” in het bedrijf zitten voor de benodigde vergunningen.
  Naast en onder hetzelfde dak en via een binnendeur vanuit de Mot bereikbaar, maar eveneens met een eigen ingang, was er café “de Mug”. Ook van Hans van Rijswijk.
  Een klein cafétje dat een beetje op “het Oude Huis” moest lijken.
  Er zat voor die tijd op die plek ook al een klein – luguber – cafétje. Ik weet daar de naam niet meer van, maar het kan zijn dat het “Formosa” heeft geheten.

  P.S.
  Ik wist niet dat Hans van Rijswijk was overleden.

  Met vriendelijke groeten,
  Namens café Bos

  Hans-Peter van Heusden

  Café Bos
  Amstelveenseweg 226
  1075 XT Amsterdam
  +31 (0)20 6621448
  Cafe.bos@upcmail.nl
  http://www.cafebos.nl

 33. 155
  arend jurriens Zegt:

  leuke site,nostalgie uit de jaren 60. We reden op een puch met hoog stuur.en opgevoerd.

  Was een leuke tijd in de jaren 60, o.a.met Ed politiek, Paul van de Wal, Luuk Dijkgraaf, Cor van de Sluis en nog meer, gezellig in de ISSA en de Soos en dan even nog naar Willy Reiming kroketje

  Ook was top 60 een gezellig feest in een tennishal (de maten)

  ook feesten gehad in het bosbad, zeker als het s avonds was.
  nu zijn we allemaal 65+ en gaan we weer gezellig door.
  gr. Arend Jurriens

 34. 154
  Fred Hillebrand Zegt:

  Fantastisch die rubriek over de muziekwinkels.
  Bij muziekcentrum Leny Bossink was ik niet weg te branden.
  Erg sympathieke mensen. Zelf heb ik jarenlang ook in de muziekhandel gewerkt [o.a.Odeon Doetinchem-Musica Deventer]en daar de dochter Carla van Leny en Jan Vulink ooit ontmoet. Hoe klein is het wereldje. Fijn dat het ze relatief goed gaat.

 35. 153
  Rini Stegeman Zegt:

  Moet zijn Dave Daimy and the Steps

  Ik was er met Anny Ilsink en Gaby van Binsbergen

  Ik woonde toen aan de Mettaweg 7 in Ugchelen

 36. 152
  Rini Stegeman Zegt:

  Wij volgden Dave Daimy and the Rollers ooit, in onze jonge jaren bij Schotpoort en in Hoenderloo bij Rust en Weinig.

  Veel plezier mee gehad.

  “Oh Donna” was een hit toendertijd.

  Tja, die jongens van die band zullen nu ook de pensioengerechtigde leeftijd hebben.

  Maar het was een hele mooie tijd!

 37. 151
  jan den Besten Zegt:

  beste lezers van dit forum,

  allemaal prettige kerstdagen en een heel voorspoedig nieuwjaar

  groet,Jan den Besten

 38. 150
  Will Knol Zegt:

  Op mijn opgevoerde Puch met het levensgevaarlijk hoge stuur naar de Oky Doky in mij all time favorite Bosbad.
  Zij waren er ook, voor het eerst in Apeldoorn op een druiligere zondagmiddag. Mijn eerste kennismaking met de Blues,
  Vrienden, voorzover je het nog gezien en beluisterd hebt:
  http://www.youtube.com/watch?v=TK9iwa22Kh8&feature=related
  Luister en huiver, maar geniet bovenal!
  Gr,Will

 39. 149
  martin schut Zegt:

  gaaf al deze ontboezemingen. wie ben ik ; martin schut-Rosmalen zanger/manager en later drummer van de eerbeekse/apeldoornse
  beatgroep 19621971-1967 Martin and his Magic Strangers en vanaf 1967-1971 THE MACCS met o.a.apeldoornse bandleden en speeltenten met bv wim v diggelen,jan koops,frans jansen,hans pruimers,en wim mostert,giel van breda en rudie de graaf en ook de meisjes De Vries-MAYWOOD
  we speelden in een aantal apeldoornse clubs.
  heel veel foto’s in 3 albums en een dik plakboek met veel materiaal over optredens heb ik altijd behouden.
  ik vind het leuk om dit met anderen te delen, dus laat even horen hoe we dat aanpakken

 40. 148
  Gerrit van Cotthem Zegt:

  Hey Sjef van Berkel,
  Herrinner je ons nog dat ik met Harry Willemsen opgepakt zijn in de duinen van Scheveningen en dat we de volgende dag mee terug zijn gereden met de Hillman naar Apeldoorn.
  Leuk om je op deze site weer te ontmoeten.
  24 November is er weer een soos reunie van alle gelegenheden wat dan samen komt,om het mee te maken hoe het vroeger was.
  Daar komen natuurlijk ook de oude bekenden van uit die tijd,en de Apeldoornse bands,kijk op de site Soosreunie.nl
  Mijn email adress: info@muziekhuisapeldoorn.nl
  Groet,
  Gerrit van Cotthem

 41. 147
  admin Zegt:

  Onderstaande reactie kregen we van Karel van de Schepop.

  Hoi Mensen, zonder nog de site gelezen te hebben, meld ik even dat Richard ?? op de foto van “Foolisch Man” mijn oom Richard van de Schepop is.
  Richard woont al 33 jaar in Berlijn, en ik ben door mijn mede city-trip-ganger: Gerrit Haverkamp uit Vaasen, op deze site-info gekomen.
  Wij zijn in het weekend van 7/8/9/ okt in Berlijn geweest, en Richard (74 jaar jong) opgezocht, hij maakt nog elk weekend muziek, en leeft er bijna zijn hele leven er al van.

  Vr.Groet.

  Karel Richard van de Schepop.
  Vaassen.

 42. 146
  Arwin vos Zegt:

  Hele leuke tijd gehad in Apeldoorn, heb haar alles zaken wel van binnen gezien, vooral de Manege waar ik met vrienden elke vrijdag tot en met zondag kwam.Heb er zelf nog gewerkt als kok.Wij hadden zelf een cafetaria De Gastronoom op het marktplein .

  Groet Awin Vos

 43. 145
  Ron B Zegt:

  Beste Nelis de Borst of Sjef,

  Ik ben opzoek naar Dicky Elgersma, het is een nichtje van mij en zou graag willen weten hoe het met haar gaat! Willen jullie mij haar emailadres sturen? Zodat ik haar kan emaillen? Het mag ook als jullie mij emaillen dat ik antwoord en jullie deze doorsturen? Hoop op enige reaktie? Misschien Dicky als je dit zelf geef mij dan een emailtje? Rest mij te zeggen ondanks dat ik niet Apeldoorn geboren ben ik de Site voor ieder die daar is opgegroeid Super vindt! Groet Ron

 44. 144
  Siep de Vos Zegt:

  Leuke tijd gehad in koffiebar Smurf eind jaren zestig.
  Veel praten en dobbelen met de leren beker en dobbelstenen (heb de beker bewaard als aandenken).
  Sfeervolle muziek van Doors en Kinks.

  Siep (oud Apeldoorner)

 45. 143
  henjo hekman Zegt:

  Hallo allemaal,
  leuk om deze site te ontdekken – ik liep er m’n eerste stage (sociale akademie – 1972). Leuk ook, dat ik nog op een foto voorkom. Ik lees dat er al ouderen overleden zijn – dat is in mijn omgeveing ook zo. Maar: ik ben er nog en (overgehouden aan Waterloo Station) ik heb nog steeds de blues en speel af en toe met de BX Bluesband bij Jan in ’t Bluescafe en dan moet ik wel ’s terugdenken… deze site helpt enorm. Dank jullie!

 46. 142
  John Harleman Zegt:

  Nu we dan toch nog napraten over Marco en Anneke, heeft- of weet iemand nog een foto van hen tevoorschijn te toveren? Zou helemaal geweldig zijn.
  Will ik had de zelfde gedachten als jij.
  Jemig, dit soort mensen hoort nog niet dood te zijn!!

  Inderdaad life goes on.

  Groet John Harleman

 47. 141
  jan den Besten Zegt:

  o,jee,
  daar hoor je wel van op dat deze mensen zijn overleden.
  Marco van z´n: dus u wil een snowootje?????????
  het bekende drankje van ‘m als je nog moest rijden.
  jan

 48. 140
  Will Zegt:

  Dat is toch wel erg schrikken hoor als je verneemt dat 2 goede en lieve mensen uit je begin adult jaren al zijn overleden.
  Marco en Anneke, trouwe bartenders uit de manege. Jaren lang hebben zij voor ons en onze vrienden talloze biertjes getapt en idem likeurtjes en tig andere alcoholische versnaperingen ingeschonken. Koffie en non-alcoholica trouwens ook (men mocht eens denken). Ook fijne gespreken gevoerd op de vroege stapavond of na afloop daarvan. Logisch dat onze huwelijksreceptie ook daar werd gehouden eind jaren “70. Marco en Anneke waren erbij natuurlijk!
  Jemig……life goes on, maar toch.
  Waren pracht jaren, nu ook nog hoor:)
  Groet, Will Knol

 49. 139
  John Harleman Zegt:

  Hallo John van Amersfoort ,
  Dank voor je reactie.
  Hoewel het jouw antwoord niet vrolijk stemt is het wel duidelijk.
  In mijn herinnering waren Marco en Anneke twee bijzonder aardige en vriendelijke horeca mensen.
  In de eind jaren zestig was ik een jonge vent en werkte bij van der Weerd speelautomaten exploitant.
  Uiteraard kwam ik veel in alle horeca die m.n. Onder Cor (vader van Cees) Vloon viel. Prachtige tijd. Gezien mijn leeftijd maakt de verschijning van Anneke veel indruk op me.
  Tja, John we worden ouder….. Leuke site mensen.
  Nochtans John , dank.
  Groet John Harleman

 50. 138
  John van Amersvoort Zegt:

  Hallo John Harleman,
  Anneke en Marco hebben nog de Schavuit gerund aan de Korenstraat.Anneke is al vroeg overleden.
  Marco is naar Enschede vertrokken ,ze hebben daar naar hem gezocht en men zei dat hij ook was overleden.

 51. 137
  Gert van Driel Zegt:

  hilly,hilily ,heilo komt uit een amerikaanse(circus film)
  zestiger jaren

 52. 136
  Cees Oerlemans Zegt:

  Hallo Boudewijn Boom,

  Groetjes uit Rotterdam.
  Van Cees Oerlemans en Ed Brans.

 53. 135
  Gert van Driel Zegt:

  hallo gert/ludwin

  Ik ben een aantal dingen van toen aan het opzoeken en dan kun je natuurlijk niet om Waterloo heen en terecht. Nu ben ik min of meer toevallig een band tegen gekomen die nagenoeg een copy is van Sraight Flush zoals het was in 1969. Korte tijd daarna gingen wij over in Ambrozia. De jongens wilden wat rockier enz. Het begon weer te kriebelen (doet het nog altijd) en er zijn nog zo’n 14/15 van zulke bands in nl. Deze komt uit de regio en daarom wil ik ze op 7/7/2012 op het podium in Spoorzicht Eerbeek. grtn Gert.

 54. 134
  John Harleman Zegt:

  Hallo allemaal, heel leuke site. Pffff wat een herinneringen. Geweldig. Zie bepaalde dingen weer geheel voor me. Als ik denk aan de Manege, de Smurf enz. komen de namen van Marco en Anneke Botter voorbij. Weet iemand waar iets over hen te melden. Na die periode nooit meer ergens van gehoord.
  Blijf genieten van deze site!
  John Harleman

 55. 133
  John van Amersvoort Zegt:

  Hallo allemaal,ook ik kwam via Flavium op deze geweldige site.
  Wat hebben we toch een geweldige jeugd gehad.Ik was bevriend met Renee van Dam en heb ook in Cartouche gewerkt.
  Ook leuk dat stukje over Bonaparte,daar hoor ik de mensen nog steeds over.Groetjes aan alle bekenden.John van Amersvoort

 56. 132
  Nelis de Borst Zegt:

  Ed Politiek de grootste organisator in Apeldoorn,hij heeft o.a.Apeldoorn als beatstad na Den Haag op de kaart gezet.zonder hem geen John Mayal,The Kinks,Van Morrisson,Andrew Fairwheater Low zanger v/d Amen Corner,Ferre Grinard en de beatshows in de Poort van Kleef.

 57. 131
  E politiek Zegt:

  Leuke site, per toeval opgekomen maar een aantal leuke dingen over m’n pa gezien/ gelezen. Groeten Edgar

 58. 130
  arnold buurman Zegt:

  Ik ben al geruime tijd op zoek naar een liedje met de naam:Hilly Lilly uit 1963, een seachersachtig nummer.
  Iemand ooit van gehoord//

  Groet Arnold Buurman

 59. 129
  Nelis de Borst Zegt:

  he Sjef,ik werd onverwacht gebeld door Dicky Elgersma en die vertelde mij over deze site,dus bij deze heb ik nu voor jou haar tel.nr.en haar e.mailadres,ik zie jou wel op de markt in Gouda.p.s Dicky woont nu in Frankrijk en haar vader had de rijwiel stalling op de markt.gr:Nelis.

 60. 128
  Ben Eilander Zegt:

  was even aan het googlen om Waterloo Station te zoeken en kwam op deze site terecht. Hartstikke leuk. WS heeft de twijfelachtige eer om de locatie te zijn waar ok voor het eerst dronken ben geweest. Van de rode wijn nog wel… het moet ongeveer 1970 geweest zijn. Was dat niet het gebouw waar de Apeldoornse Pijpers actief waren. Verder kwam ik veel in Eureka. En het Focus concert in Orpheus was ik ook bij. Allemaal spijkerpakken in deftige pluche stoeltjes… Groetjes allemaal

 61. 127
  dicky elgersma Zegt:

  leuke site,

  hoop in contact te komen met sjef, nelis en inge bot.

 62. 126
  jan den Besten Zegt:

  mensen,
  zeg er eens wat van, Harry Muskee overleden!!!!!!!!!!
  ons blues geweten???????????
  jan

 63. 125
  Fred Hillebrand. Zegt:

  Kijk bij toeval op deze site en zie jou bericht Eddy. Hij woonde vlak bij me en af en toe sprak ik hem nog. Ik had inderdaad geen idee. Heel triest. Ik ken je niet maar bedankt voor het bericht.[ben je familie van Hans?].
  Fred Hillebrand. af.hillebrand@kpnplanet.nl

 64. 124
  Eddy Zegt:

  Geen idee of jullie het weten, maar:
  gecondoleerd met jullie bandlid Hans Pruimers. Vrijdag 5 augustus is hij overleden en op woensdag 10 augustus is hij gecremeerd.
  Ik wist dat hij ooit in een band speelde, maar niet dat het deze band was.

 65. 123
  ArrY Zegt:

  Op de pagina ..tunnelplan.nl/leoartikel2… staan onder “hier een ander evenement”een aantal foto’s van een optreden in Nijverdal.
  -Is de optredende groep Crying Wood ?
  -Wanneer was dit optreden, datum?
  -Meer details (bezoekers)

  Hartelijk dank.

 66. 122
  admin Zegt:

  Hallo Hans,

  Dank voor je compliment. Er wordt inderdaad hard gewerkt om e.e.a. steeds van nieuw materiaal te voorzien.

  De redactie.

 67. 121
  Hans Prijs Zegt:

  Zo onderhand een mooi document geworden van een mooie tijd…
  Goede herinneringen aan over gehouden.
  Complimenten aan de samenstellers!
  Hans

 68. 120
  ANJA Zegt:

  Kwam op zoek naar info over de Avro Landag op deze website terecht. Ik heb nog twee foto van Avro’s Landdag jaren 50 In dien intresse, mail mij dan even
  Groet Anja

 69. 119
  jhonny Zegt:

  ben benieuwd of iemend weet wat er van liesje thijssen is geworden woont vlg mij nog wel in apeldoorn

 70. 118
  SJEF V BERKEL. Zegt:

  Hallo mooie site is dit.

  Vroeger kwamen wij veel bijna elke zondag middag in ´´Poort van Kleef´´, was een hele gezellige tijd, wij reden in een oude ´´Hillman ´´een witte een Engelse wagen, en met z’n vijven gingen we eerst naar ´´Toni Boltini´´ in Soesterberg omdat daar ook bandjes speelden, Shocking Blue, Golden Earings, After Thee enz. daarna naar Poort van Kleef.
  Ik had toen ook een beetje een vriendinnetje die ´´Dikkie´´hete, haar vader had een verzekerings- maatschappij, ze had lang zwart haar, zij leeft nog wel hoorde ik van Nelis die hier op de markt staat en was vroeger manager van een band, jammer dat de poort niet meer bestaat.

  Misschien heeft er nog iemand foto’s van die tijd, ik had ze wel maar ben ze kwijtgeraakt, zou mooi zijn.

  Groetjes van Sjef van Berkel uit Gouda, Ben, Bertus, Ad, Huib, misschien kent iemand ons nog.

 71. 117
  Koos Derwort Zegt:

  Leuke website. Ik ben een oude vriend van Rob petit met zijn super drumstel. Het was in 1969 1970 leuke tijd.
  Doe hem de groeten van Koos Derwort uit Delft

 72. 116
  jan den Besten Zegt:

  aan alle bezoekers,
  lees eens wat meer en reageer wat meer.
  voor de rest prettige feestdagen en een goed begin
  Groetjes, Jan

 73. 115
  Dik.korving frontman Bluesbreakers Zegt:

  Hallo langs deze weg heel veel lof voor de mooie site , lees altijd de verhalen e.d van en over de muziek van de jaren 60-70. e.d . in en rondom Apeldoorn. ook is het altijd weer leuk om de oude foto’s te bekijken en de posters. ikzelf heb regelmatig vroeger met mijn Blues band ( White Blues Band ) en de Bluesbreakers in Apeldoorn gespeeld. indien er nog mensen zijn die daar foto’s van hebben zou ik het zeer opprijs stellen om daar wat afdrukken van te krijgen . met vriendelijke grt Dik.korving uit Lobith

 74. 114
  Marjon Helmink-Sulzle Zegt:

  Oja, mijn meisjesnaam is Marjon Sulzle….dus alsnog 😉

  groetjes, Marjon Helmink-Sulzle

 75. 113
  Marjon Helmink Zegt:

  Leuk al die herinneringen!
  Ik kwam hier toevallig terecht, omdat ik op zoek was naar de band Flavium….waarvan ik bandleden ken uit de tijd dat ik in Apeldoorn woonde. Ik kwam toen regelmatig in de Groene Fles en in Soos 59…..

  Waar blijft de tijd 😉

  groetjes, Marjon

 76. 112
  Hanneke Zegt:

  Kwam toevallig hier terecht nadat ik Gee Bros gegoogeld had. Een van de heren van deze band heeft in die tijd mijn haren afgeknipt toen zij bij Ruud Antonius thuis kwamen. Was toen nog wat te jong om mij te verdiepen in hun muziek maar zou er nu graag iets van willen hebben op vinyl. Groene Fles was mijn zusters (Herma) stekkie. De stal is door mij regelmatig bezocht net als het Oude huis, de Mot en ga maar door. Hou mij aanbevolen voor vinyl uit die tijd, tips zijn ook welkom

 77. 111
  Rob de Ruiter Zegt:

  Evert 54 is niet oud maar de tijd die daar tussen toen en nu doet me toch denken dat we aan de verkeerde kant van de 20 zitten.
  Ik woon al 15 jaar in Olst waar ik m’n eigen bedrijf heb. Ben benieuwd hoe het met Freddie z’n zus Heleen is.
  Groet Rob.

 78. 110
  jan den Besten Zegt:

  Yvonne de Vries, hb jij op dansen gezeten?????????in Orpheus?
  weet je zeker dat dit geen judo was?
  of zat dansen in het lespakket, ik heb jou nog nooit zien stijldansen
  groet, Jan

 79. 109
  Yvonne de Vries Zegt:

  Ik las de leuke informatie over de dansscholen:
  ik herinner me dat ik toen ik op het Lyceum zat (1968-1974), wel dansles heb gehad in Orpheus in één van die bovenzaaltjes. Ik herinner me er weinig meer van, behalve een naam van de dansleraar, iets met Toto of zoiets.
  Kan iemand mij helpen mijn blijkbaar diep weggestopte herinneringen op te halen hierover?

 80. 108
  Remmelt Bos Zegt:

  Leuk om weer veel bekende namen en verhalen te zien.Ik kwam regelmatig in WS en vond het een leuke uitgaansgelegenheid. Sommige dames van Sunny home kwamen er ook regelmatig.

  Vriendelijke groeten,
  Remmelt Bos.

 81. 107
  Marten Huigen Zegt:

  Hallo iedereen,

  kom toevalig op deze site door in google “La Venezia” in te geven.
  Wie schetst mijn verbazing, als ik op “Waterloostation” een bericht over LAV vind, met daarin 2 foto’s waar mijn vader (overleden 1973) op staat.
  De foto met de rijwielstalling, links van LAV is uit ca. 1953, waar mijn vader te zien is als pachter (links van de ingang met stofjas).
  Op de foto uit het krantenknipsel is hij te zien helemaal rechts op de foto.

  Indien er mensen zijn die nog foto’s hebben uit de jaren 1950/1970 van de Paslaan (in het bijzonder La Venezia en/of de rijwielstalling) zou ik het zeer op prijs stellen indien zij contact met mij op willen nemen via E-mail huicor@planet.nl of tel 0555414325.

  met vriendelijke groet
  Marten Huigen ( zoon van )

 82. 106
  Elles Rommerts Kluin Zegt:

  Ben al enige tijd geleden attent gemaakt op deze site door mijn neef Gert Kozijn,ik ging veel naar Cartouche met o.a. Margriet Vunderink en bijna altijd was ik daar met m’n vriend Pietje Braakman, helaas veel te vroeg overleden, was een ontzettend leuke tijd.Ook kwam ik wel in de Groene Fles,in eerste instantie met een andere neef,Hans Kluin, daar ontmoette ik o.a. Frans Harleman en anderen waarvan ik de namen ben vergeten.Waterloo Station was na mijn tijd, ik was toen al uit Apeldoorn vertrokken, woon er al 38 jaar niet meer.Met Margriet heb ik zo nu en dan nog contact.
  Vind het leuk om sommige verhalen te lezen.
  Gerrit aan jou de groetjes,ik wist niet dat jij muziek maakte.

 83. 105
  Rob van der Made Zegt:

  Wat is de site lekker snel geworden !!!
  Complimenten Ludwin en Gert.

 84. 104
  Gerrit van Cotthem Zegt:

  Hallo Ludo,
  Als je meer wilt weten mijn Email adres is vcotthem@tiscali.nl
  gsm.0620597100

 85. 103
  Ludo van Cotthem Zegt:

  Hallo Gerrit van Cotthem,

  Enkele Belgische van Cotthem’s zoeken m.b.t. de familiestamboom Nederlandse van Cotthem’s. Wij menen dat er in Apeldoorn meerdere leefden en nog steeds leven. Hierover hadden we graag van jou iets meer geweten. Hoe contact leggen?
  Hartelijke groet, Ludo

 86. 102
  jan den Besten Zegt:

  Gerrit, het crossen was bij mij ook op m´n 20e over.nog wel zo´n 12 jaar actief geraced met auto´s door de benelux.
  op dit moment bezig een raceteam op te zetten.
  hou ons op de hoogte van de reunie, maar dat zal eigenlijk niet gemeld hoeven te worden,toch?
  hartelijke groet, Jan

 87. 101
  John Ooms Zegt:

  Hallo,
  ik speelde begin jaren 70 als drummer (en als enige echte indiaan, ha,ha!) in de rockgroep Indian. We speelden uitsluitend eigen composities en probeerde daarmee serieus door te breken en traden op in bekende tenten, zoals het Paard van Troje, de Pul in Uden! Samen met Cuby en met toen nog Rockgroep BZN op grote popfestifals, waaronder De Leemkoele in…Ook traden we veelvuldig op in de Gigant in Apeldoorn. Met onze eigen nummers waren we voor de platenmaatschappijen niet commercieel genoeg en eindigde onze droom om echt bekend te worden. Ik ben nog steeds drummer, percussionist, gitarist maar speel niet meer in een band. (In een top-40 band wilde ik nooit spelen en mis de spirit van echte muzikanten, die ter plekke kunnen improviseren en eigen nummers kunnen maken, of aan lekkere bestaande rock/soul/bluesnummers een eigen draai kunnen geven. Wel heb ik na bijna 40 jaar op een session samengespeeld met bassist Hans hoog Stoevenbelt van Indian. We speelden een nummer van Hendriks en natuurlijk werd het als vanouds improviseren en knallen!!

 88. 100
  Gerrit van Cotthem Zegt:

  Hallo Jan leuk je op deze site naar al die jaren weer te ontmoeten.
  Het crossen ja dat is afgelopen maar dat was de leukste tijd van mijn jeugd. Zoals je vernomen hebt is dat Fredje Pol is weggevallen dus genieten en niet anders.
  Op dit moment ben ik bezig om de reunie van alle sociteiten weer voor de 5 e keer te organiseren op 20 november 2010 in de Cortenbosch college, dus treden er dit jaar weer 4 oude bands op.
  Naar 38 jaar zijn wij ook weer met de band begonnen,en dat is erg gezellig.
  Groet, Gerrit van Cotthem

 89. 99
  jan den Besten Zegt:

  evert,
  sjon Vlietman herinner ik me niet zo 1,2,3,maar jong proberen te blijven is practisch onmogelijk, jong voelen is makkelijker. ik wil eigenlijk ook nog niet toegeven de 50 gepasseerd te zijn, maar ja ´t is wel zo
  groetjes,
  jan

 90. 98
  evert pol Zegt:

  rob de ruiter wie is er bejaard ,ik niet als je op 54 jarige leeftijd nog steeds disco draai, woon je nog in apeldoorn? ik zelf woon alweer 29 jaar in de maten achter auto haas
  aan jan den besten, kende jij ook sjon vlietman kwam van d
  e frans van miereslaan ook een kennis van freddie en mijn zwager( al weer twee weggevallen)hier mee bedoel ik probeer jong te blijven van lijf en leden

  groeten van evert pol

 91. 97
  jan den Besten Zegt:

  gerrit,
  aan de bandleden van Hush kan ik je niet helpen, maar ´t is wel leuk je op deze site te zien, ouwe crosser.
  hoe gaat het tegenwoordig met je?
  groetjes jan

 92. 96
  Gerrit van Cotthem Zegt:

  Gerrit van Cotthem zegt, Hallo allemaal, ik ben op zoek naar adressen van bandleden “Hush”?

 93. 95
  Harry Boerman Zegt:

  Wat leuk!!!! kom toevallig op deze site terecht en zie mijn jeugd weer voorbij komen.
  Woonde aan de Ritbroekdwarsstraat.
  Woon al jaren niet meer in Apeldoorn maar kom er wel regelmatig.
  Band namen die me heel bekend voorkomen, Flavium, Bats, Maddogs ook Dave Daimy and the Steps.(ik ben een heleboel namen kwijt)
  Heb, (jaren geleden)samen met Kees Hoogstraten een top 1000 van de jaren 60 gemaakt en deze is toen uitgezonden via Radio Apeldoorn, toen hebben we geprobeerd om contact te krijgen met Lydia Tuinenburg maar dat is niet gelukt.(zij stond op 14)
  Heb zelf enige jaren, als DJ, in discotheken in Apeldoorn gewerkt,
  (Na Willem) in Cartouche, ’t Sterretje (oude Tor) Corriamo in Ugchelen, en enige tijd met AVRO’s top pop drive in discotheek.
  Heb tegenwoordig mijn eigen (radio) studio aan huis.
  Blijf deze site volgen, waar blijft de tijd.

  Groetjes, Harry

 94. 94
  evert v Ravenzwaay Zegt:

  Hallo allemaal,
  Leuk deze website,komen weer veel oude vrienden voorbij.
  Ik zelf heb vanaf 1969 in veel apeldoornse bands gespeeld,ook nog enkele die ik op deze site niet tegenkom,of tegengekomen ben.
  oa.Hot summer,(70ejaren) met de gebroeders essers,later de Guus Essers Band, Rabbitz,(80e jaren)Waarmee we in die jaren ook een verzamel LP hebben gemaakt,met andere apeldoornse bands,met de naam Together,de Dave Daymie’s groep,met wim vlot,karel`kdisse,willem ursepuni,en ik.
  Ook moet ik nog een kompleet optreden op tape hebben liggen van de Groep Hush,waar ik in de 70e jaren deel van uitmaakte.
  Heel veel oude herrineringen,leuk hoor.
  veel sukses met jullie site,
  evert.

 95. 93
  jan den Besten Zegt:

  ha mensen,
  ik wens jullie allemaal een goed nieuwjaar met veel plezier en goede gezondheid

  Jan den Besten

 96. 92
  jan den Besten Zegt:

  ha Rene,
  ik zat zo´n beetje na te denken, ´t klopt wel dat jij wel bij mij in de `kelder`bent geweest ter reparatie van je crosser. Orderbos was zeker een mooie tijd, elk vrij uurtje van school, als ´t ding liep, crossen. voor jou en familie ook goeie dagen en een fijn 2010.
  p.s. wat waren we toen lekker jong he!
  hoor wel, Jan

 97. 91
  René Zegt:

  Ik denk dat ik wel bij je in de kelder (Mauvestraat) geweest ben, om problemen met mijn crosser op te lossen. Het order-bos hebben wij wel regelmatig onzeker gemaakt, een mooie tijd gehad. Ik heb hier na mijn dienst tijd gestudeert en ben al 25 jaar als werktuigkundig ingeniuer bij een openbaarvervoer ondernemen in Duitsland werkzaam.
  Ik wens jou & fam. prettige feestdagen en een gelukig 2010.
  ps achternaam = Lammers

 98. 90
  jan den Besten Zegt:

  he Rene,
  wat is jouw achterste naam, als jij Fred goed gekend hebt moet ik jou ook zeker kennen.
  overigens was ’t overlijden van Fred voor mij ook een schok.
  ja, ik zat uiteraard ook op de sprengenweg, klopt.
  heb daar wel een wisselende tijd gehad.wat doe jij in ’t dagelijkse leventje?
  ik ben werkzaam in garage fawlty towers, wat erg goed aansluit op ’t gezamelijke gevoel voor humor.
  heb aleen schitterende collega’s
  groet, Jan

 99. 89
  René L Zegt:

  @ jan den besten, ik heb een paar klassen later op de Spengenweg LTS gezeten. Als ik me goed herinner was jij daar ook. Ik woonde op de Brinklaan 247 later Hezeweg mijn Vader had hier een Meubelzaak.
  Overlijden van Fred Pol is wel schrikken. Ik ben vaak met hem aan het sleutelen en crossen geweest. Ben na mijn diest tijd in Duitsland gebleven. Woon nu in Essen bij Düsseldorf. Groetjes van René.

 100. 88
  Ruud Zegt:

  The Bats spelen op oudejaarsavond op het Marktplein in Apeldoorn. Een nieuw event van de Gemeente Apeldoorn om samen af te tellen met daarbij live music, een grote klok, oliebollen,champagne enz.

 101. 87
  Karel Roeleveld Zegt:

  Hi Rob,
  Heb zelf nog heel weinig foto’s uit die tijd. Had toen andere interesses als fotograferen. Zou je mij een paar foto’s kunnen mailen (info@catwalkpromotions.nl? Kijk ook maar eens op mijn catwalk promotions hyves. Staan veel foto’s van mijn huidige activiteiten. Vandaag hebben we een rode catwalk gebouwd in de Chinese Ambasade in Den Haag. Gaan we morgen een modeshow verzorgen voor couturier Sheguang Hu(www.hufashion.com).
  Succes Karel

 102. 86
  gert eerbeek Zegt:

  hallo waterloo st en rob en karel jean en ik zijn een tijdje on the road geweest en lezen nu pas bovenstaand als zo nog even doorgaat is heel Ambrosia on line grtn gert

 103. 85
  Rob van der Made Zegt:

  Wat grappig zeg, super zo’n site. Complimenten.
  Vandaag het adres van Gert van Driel gekregen. En toevalig schrijft Karel Roeleveld vandaag ook !! (alles goed Karel?) Ben zelf bassist geweest o.a bij Straigt Flush en Ambrosia ’69-70 en heb nog veel foto’s e.d. uit die tijd. Incl. zangeressen Sonja en Thea van Asselt. En zoals Gert van Driel aangeeft het verhaal Ambrosia is anders en veeeel uitgebreider.
  Ook van mijn ex-bands Indian met o.a. Rob Fontian(toetsen) en Foolish Man heb ik nog div. gegevens en foto’s liggen.
  Zelf ben ik nog -na een pause- ook nog actief in een 2 tal bands. Als jullie intresse hebben in dig.copieen van nostalgisch mat.geef het maar even aan.
  groeten, Rob van der Made, Bassplayer.

 104. 84
  Karel Roeleveld Zegt:

  Leuk al die oude namen weer te zien.
  En goed initiatief. Heb zelf o.a. in Ambrosia en Brimstone gespeeld. Ben nog steeds actief bezig in de showbizz, maar nu met organiseren fashionshows voor bekende ontwerpers.
  Succes Karel
  By the way mijn website is http://www.catwalkpromotions.nl

 105. 83
  john Zegt:

  zoek ook ina roest

 106. 82
  Ate Schurer Zegt:

  Hallo Gert Kozijn:
  Wat leuk deze site ik ging in de winter van 1957 en 1958 naar de dansschool van Evert en Willemien Biezeman met vrienden Gerrit Steunenberg en Cor Teunissen toen aan de Talingweg echt een hele leuke tijd vriendinnetjes gevonden natuurlijk enz. K’zou dat nog wel weer eens over willen doen en terug gaan naar die leeftijd natuurlijk, fantastiese herinneringen, wij zijn naar Canada vertrokken later in 1958 maar het Waterloostation op de hoek van de Jachtlaan en Waterlooseweg daar was toen nog niets van Musiek en danssen dat ik meer weet.
  Groetjes Ate

 107. 81
  gert van Driel Zegt:

  sorry ben net terug van vakantie en zie nu pas bovenstaand bericht wat wil je weten ps(ik ben een computer dinosaurer)
  grtn gert

 108. 80
  Minie Zegt:

  Hallo allemaal,

  Via deze leuke site wil ik de mensen uit Apeldoorn en omgeving, die de muziek van The Sixties nog steeds erg kunnen waarderen, meedelen, dat op zaterdag, 14 november a.s. in zaal Dorpszicht, aan de Dorpsstraat 59 te Terwolde, de welbekende band “The Buffoons” uit Enschede voor het derde achtereenvolgende jaar komt optreden. Eén van de muzikanten (bassist) is John Gaasbeek, die in 1975 met de band “Teach In” het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen met het lied “Ding a Dong”. Het belooft weer een bijzonder leuke Sixties Night te worden. Kaarten (Euro 7,50 p/st incl. 1 kopje koffie) vanaf 1 november a.s. in de voorverkoop (reserveren kan ook) bij Dorpszicht (tel.: 0571 292022 of bij M.de Weerd(tel.: 0571 291888

 109. 79
  jan den Besten Zegt:

  Hallo allemaal,
  via deze site( dit gastenboek) kwam ik terecht op een reunie van m’n ouwe schooltje, de KWS aan de eburonenstraat. deze bestaat 50 jaar. aangezien ik nog een vraag had voor m’n oude leraar, waarom ik een half jaar tegen ’t bord moest zitten, ben ik er heengegaan. feit was ook dat er een hoop klasgenootjes waren. was erg leuk allemaal en reden voor het voorin zitten was om me te activeren, nou, ja
  Dit waren de sixties
  groetjes, Jan

 110. 78
  Will Knol Zegt:

  Bij toeval deze leuke en interessante site ontdekt.
  Ben al v.a de jaren “70 niet meer woonachtig in Apeldoorn maar af en toe kom ik er nog. Vandaar……
  Leuk te ontdekken dat ik mijn naam ook tegen kom als gitarist in een tweetal bands waarin ik toendertijd de vele zalen in Apeldoorn e.o. onveilg maakte in de roemruchte jaren “60.
  Sweet memories allemaal. Ik zal het allemaal eens op mijn gemak doorlezen.
  Gr,Will

 111. 77
  jan den Besten Zegt:

  ja Gert,
  Fred Antonius, ik weet ´t weer.Heb daar ook altijd lol gehad.
  Was ook nog een eettentje in de mercurius?laan, als ´k het goed heb was dat chez andre, met heerlijke sate.
  groetjes, Jan

 112. 76
  Gert Kozijn Zegt:

  Hoi Jan den Besten. De kroeg aan de Mariastraat waar jij aan refereert was De Stal. In het weekend open tot 3 uur en de eigenaar was Fred Antonius. Het Oude Huis ging om een uur dicht. Daarna bewoog de meute zich naar de De Stal.

 113. 75
  jan den Besten Zegt:

  by the way,
  kan iemand die kroeg in de mariastraat nog herinneren?
  ik dacht daar vanmiddag ineens aan, de eigenaar was een antiliaan, Fred als ik mij goed herinner
  carry on, Jan

 114. 74
  jan den Besten Zegt:

  inge koldenhof,
  is ida niet de zus van kees dijkstra??????
  met kees, m’n oude klasgenoot en maatje ben ik ook al lang het contact kwijt, zet ‘m op groet jan

 115. 73
  Tom Kuyper Zegt:

  Leuk zo’n stukje historie, Was al bijna vergeten hoe veel impact dat op een puber heeft gehad.

  Toch ook een aantal jaren leuk gespeeld in Bonaparte, hoewel ik me niet kan herinneren ooit in WAterloo Station te hebben gespeeld.

  Keep up the good work!!!

  Tom

 116. 72
  Ed Wicklert Zegt:

  Hallo,

  Binnenkort komt er weer een nieuwe Flavium website aangezien de mannen weer (in enigszins gewijzigde samenstelling) regelmatig gaan optreden.

  Ik kan al het beschikbare materiaal goed gebruiken en vraag mij af of er gebruik van kan worden gemaakt voor deze site.

  Ik hoor graag even.

  Trouwens, wat een ontzettend leuke site…!!

  Groet Ed

 117. 71
  Gert Kozijn Zegt:

  Hoi Gert van Driel,

  Kun je even contact met ons opnemen om te vertellen hoe dat nou precies zit met Ambrozia?

 118. 70
  gert Zegt:

  vanuit eerbeek Free Village gelders glorie potverdorie…..
  het meeste van bovenstaand hebben we direct of indirect
  meegemaakt ziet er goed uit…..
  vooral doorgaan dus
  ps dat over Ambrozia {Straight Flush}zit toch wel iets anders
  in elkaar groeten gert v driel.

 119. 69
  Inge Koldenhof Zegt:

  OPZOEK NAAR IDA DIJKSTRA
  Ik word door mijn ouders getipt op het boekje Oud Apeldoorn en vooral de stukjes over uitgaan en Waterloo Station. Leuke Herinneringen.
  Ik zie bij het gastenboek dat Ida Dijkstra gereageerd heeft.
  Ida, wij zijn op zoek naar je in verband met de reunie van de KWS aan de Eburonenstraat in september.
  Ik hoop dat je dit leest.
  Kijk voor de reunie op http://www.reuniedewegwijzer.nl
  Er zijn zeker meer feestgangers van vroeger die op de KWS hebben gezeten.

 120. 68
  Jaap Zegt:

  Kan me de optredens die we met Art461 en Canyon in Apeldoorn hadden, nog goed herinneren! Altijd een goede sfeer.Mooie website overigens!
  Van Art461/Canyon bestaat inmiddels een dvd met de geschiedenis van Art461/Canyon in beeld en geluid; ook bestaat er een dubbel cd met een reunieconcert uit 1991.
  Info bij: jepp.productions@gmail.com

  En voor Niels Junker-Poulsen: yes, I was there. You can contact me at: ilovebootlegs@gmail.com.

 121. 67
  Joop Ninaber Zegt:

  Was vandaag heerlijk aan het snuffelen in oud Apeldoorn. Kom ik gegevens tegen op jullie website. Zie ik ook nog eens de Groene Fles staan als uitgaansgelegenheid. Ik ben zelf een aantal jaren penningmeester geweest. Ongeveer eind jaren ’60. We hadden onze avonden in Malkenschoten, La Borde laise, Hof van Gelre en natuurlijk op de Mariannalaan toen we een pand van de gemeente terbeschikking kregen. Op de foto sta ik derde van links. De vermelde namen zijn juist. Verder lees ik de naam Hans Kussy op jullie website. Wij zaten op de MULO in dezelfde klas. We konden op maandag goed aan hem merken dat hij had opgetreden met zijn band in het weekend. Spijbelen was er niet bij in die tijd.
  Sjonge wat is de wereld ineens weer dichtbij en klein. Ik woon al 30 jaar niet meer in Apeldoorn, maar ik heb er zeer goede herinneringen aan. Succes met jullie website. Erg leuk!

 122. 66
  Rob (Robbie) de Ruiter Zegt:

  Leuk even weer een kijkje in die goeie ouwe tijd.
  Waar is ie gebleven, we zijn inmiddels allemaal bejaard…..
  Freddie en Evert Pol, resp, achterlandse en voorlandseweg.
  Ook Jan den Besten, Tom Fransz, Prins en nog een heleboel.
  Heb er leuke tijden meegemaakt.
  Oja zelf woonde in op de hoek van de Hulstweg…….oja die!!
  Beste groet,
  Rob de Ruiter.

 123. 65
  Harold Meijer Zegt:

  DR.Rock wat is dat lang geleden zeg! was een leuke tijd!
  veel opgetreden in Nederland en Duitsland.
  de oorspronkelijke bezetting was:Dirk Schiphorst basgitaar
  Harold Meijer sologitaar, Henk Werestein drums,
  en Jerry Lewis lead gitaar/zang.

  Jerry was in feite de oprichter van de band.een engelsman
  die destijds in apeldoorn kwam wonen.in londen en om
  streken stond hij bekend als studio muzikant met de
  bijnaam DR.Rock.de manager die we toen hadden was niet Rob,
  maar Johan Vunderink.

 124. 64
  Jan Huiskamp Zegt:

  Hallo Gert,

  Geweldige site! Oude tijden en herinneringen borrelen weer op. Ik zelf was in die tijd meer een “vlinder”. Overal wel eens een keer geweest. Nergens “vaste gast”. Vanaf de EuroBeurs 1968 (Pink Floyd) tot Gigant 2009 (dance 80-ties) ben ik nog steeds aan het “vlinderen”

  Ik heb Eddy Borgelt goed gekend. Ben hem hier in Apeldoorn nog tegen gekomen. Dat was november 2008. Hij gaf me zijn adres hier in Apeldoorn. Hij leeft nu een wat terug getrokken leven.
  Als je even via mijn mail reageer, zal ik je zijn adres geven, oke?

  Groet Jan

 125. 63
  Ben van Norel Zegt:

  Hallo,

  Ben 1 keer in de WS geweest dus kan me er niet veel van herinneren. Wat ik wel leuk vind is al die bekende namen van vroeger van mensen die allemaal ook op de KWS Mavo hebben gezeten; Eddie Bos, Jan Helmendach Ludwin natuurlijk en Rudolf Kaal die ik net via Hyves weer heb “terug gevonden” en mij ook attendeerde op deze site…

  Groetjes Ben

 126. 62
  johan Zegt:

  zou graag willen weten waar ina roest is gebleven

 127. 61
  admin Zegt:

  Wij als webmasters steunen je oproep van harte.

  Gert en Ludwin.

 128. 60
  jan den Besten Zegt:

  he,
  beste lezers van het gastenboek, reageer eens wat meer,
  Zo onder het luisteren van Brainbox valt me dit in.
  Het is toch leuk om oude contacten op te halen???????

  Komaan,
  hartelijke groetjes,

  Jan den Besten

 129. 59
  sjoekie zondervan Zegt:

  John Oldenhof wat leuk om je hier weer tegen te komen. groetsels Sjoekie

 130. 58
  jan den Besten Zegt:

  Evert Pol,
  mooi wat te horen.
  Ja Freddie was een maatje van me; we crossten veel en sleutelden ook vaak.
  Ik schrik wel hevig van jou bericht dat Freddie is overleden, vreselijk.
  Hoe is het met Heleen? doe haar groetjes.
  groet,Jan

 131. 57
  Rob van Bergen Zegt:

  In 1961 kwam ik in Apeldoorn ‘op kamers’ zoals dat heet. De reden was de studie op de ATS aan de Loolaan. Al snel aktief in de vereniging Totis Viribus en in februari 1963 in de Totis Swing College Band. Na het beindigen van die studie bleef ik er muzikaal ‘hangen’. Zo kwam ik in 1969 in de Square Circle Band terecht. Op zolder vond ik nog een foto. Tot 1971 was ik in de band actief. De andere bandleden waren: Hans van Werven zang/gitaar, Janco Visser basgitaar, Maarten Roukema gitaar/piano, Bert Lengers saxofoon en Jan, waarvan mij de achternaam ontschoten is op slagwerk. Op het kaartje wordt vermeld dat de band in 1965 onder de naam Vamp is opgericht en sinds 1969 als Square Circle is verder gegaan. Verder waren Maarten, Hans, Janco en ik ook actief als begeleiding van het koor The Relations. Wel geen Pop, maar wel een jongeren groep die enthousiast muziek maakte en waarvan je veel in het uitgaansleven tegen kwam.
  De Totis Swing College bestaat nog steeds, zij het dat een optreden eerder een soort reunie is! Op 2 augustus spelen we in de muziektent in het Oranje Park.
  Groetjes van Rob van Bergen

 132. 56
  evert pol Zegt:

  Ik ben in het grijze verleden 1 keer in waterloostation geweest met mijn neef freddie pol (helaas veel te jong overleden) freddie kwam van de voorlandseweg ik zelf uit de achterlandse weg, was zelf meer te vinden in de groene fles en soos 59 (jan den besten was jij geen vriend van freddie? )
  Voor marianne derksen die piet bijlsma zoekt deze woonde in vaassen aan de woestijnweg is verhuisd naar apeldoorn bij het station in een appartement

 133. 55
  hillie Holleman uit den Bogaard Zegt:

  Hallo, Wilma Derksen
  Ik ken jou niet maar jij zoekt de Heer Bijlsma,is dat Pietje Bijlsma? Die woont in Vaassen.
  Maar het adres weet ik niet.
  Groetjes Hillie Holleman.23-02-2009

 134. 54
  admin Zegt:

  Hoi mensen,
  onlangs is mijn (en mijn collega’s) hele analoge archief naar het CODA verhuisd.
  Wanneer je een paar maandjes 😉 hebt kun je hierin nog veel en veel meer relevante foto’s van vroeger vinden.
  Leuke site! Dus aanvullen maar….
  groetjes Cees Baars, fotograaf Apeldoornse Courant, later De Stentor.

 135. 53
  Ida Dijkstra Zegt:

  Hallo allemaal,
  Gisteren ontving ik van mijn vader het boekje van oud Apeldoorn en las tot mijn verrassing het stuk van Waterloo Station. Meteen kijken op de site. Op de laatste foto van de rommelmarkt sta ik geheel links. Het brengt veel bij mij naar boven. Vaak kwam ik om te helpen of even te kletsen. Eigelijk mocht ik niet komen, was veel te jong. Jammer dat ik de reunie gemist heb, maar misschien nog een keer? Zal er dan zeker bij zijn.
  Groetjes Ida

 136. 52
  hillie Holleman uit den Bogaard Zegt:

  Hallo Gertie Kozijn,
  Wat leuk die site
  Ik heb mijn man daar leren kennen die kwam daar altijd met Lex Jonker,Willem Holtman,JonnyBakker en nog meer vrienden waar ik de naam niet meer van weet.Ik ben er zelf maar een paar keer geweest,toen was er disco.Ik hoop dat er nog fotos op de proppen komen,daar staat mijn man Gerrit misschien nog op,want gerrit is helaas verongelukt met de motor.
  Groetjes Hillie.

 137. 51
  jan den besten Zegt:

  Hallo daar,
  De genoemde Fred Roozeboom, is dat Fred uit de ferdinand Bollaan???

 138. 50
  jan den besten Zegt:

  Wat een site is dit zeg.
  Maakt een hoop los
  Ik ben geboren aan de Waterloseweg (later fr. van mierisstraat) en later gewoond aan de mauvestraat
  Reactie op Rene L.: bedoel je Fred Pol van de achterlandse weg?

 139. 49
  René L Zegt:

  Reusachtig nu komen bij mij de jeugt herinneringen weer op.
  Ik ben er vaak stiekum (met Fred Pol) geweest omdat mijn vader mij te jong vond. Ben al 28 jaar uit Nederland weg, maar blijf altijd een Apeldoorns jochie.

 140. 48
  john schooderman Zegt:

  hallo henk
  ben jij henk leerink uit deventer,wezenland kon.julianastr
  laat dan eens wat van je horen

  groeten john
  tel;06 22901012

 141. 47
  Minie en Jan Zegt:

  Heel toevallig kwam ik op deze leuke site terecht. Leuk al die verhalen over die goede oude tijd in Apeldoorn. Misschien is het wel leuk voor al die muziekliefhebbers om te weten dat “Oude tijden zullen herleven” op zaterdagavond, 21 maart 2009 in Zaal De Groot op De Vecht/Terwolde.De band: “The Beatles Revival” uit Praag komt dan voor een optreden naar De Vecht. De band is één van de allerbeste Beatles tributebands ter wereld.
  2 jaar geleden was de band ook in zaal De Groot en het was net alsof de originele Beatles weer terug waren. Hun ptreden was een enorm succes. Meer weten? Kijkt U dan maar eens op: http://www.beatlesnight.nl of http://www.thebeatles.cz
  Groeten van Minie en Jan.

 142. 46
  Henk Davelaar Zegt:

  Wat leuk om nog eens wat te lezen over het uitgaan in Apeldoorn.
  Ik kwam veel in Soos 59 eerst als bezoeker en later als bestuurslid.
  Een hele leuke tijd.
  Later vaak in de Cavern Club en de Manege.

 143. 45
  Gerrit en Ineke Brink-Rozema Zegt:

  Ook wij hebben dierbare herinneringen aan Waterloo Station. Hebben elkaar daar op
  13-02-1971 voor het eerst ontmoet en zijn ruim 35 jaar getrouwd! Ik kwam daar al geruime tijd op zaterdag met vrienden van Robur et Velocitas ( Appie van Ravenzwaaij, Robbie Pas, Piet Hazelebach) Goede herinneringen aan Flavium, Plain Dust en Moanin( drummer Frank Tomassen is nu een collega van mij) Het was er altijd gezellig met een juiste sfeer. Op vrijdagavond ook vaak geweest om naar muziek te luisteren en koffie te drinken. Kortom: een hele leuke tijd!

  groetjes van Gerrit en Ineke Brink

 144. 44
  Niels Junker-Poulsen Zegt:

  Hi there,

  Great site to keep memories alive. For my book on Van the Man I’d like to get in touch with Gert Frame and others who happened to experience Van with the Blizzards on their mini tour in March 1967. I know, it’s a lot to ask for detailed memories, but please …

  Regards, Niels.

 145. 43
  Ine Nijland-Meijer Zegt:

  Wat een ontzettend leuke site !!!!!

  Wim Kars heb ik goed gekend, hij heeft me nog eens een aubade gebracht voor ons huis.
  Helaas is hij al overleden. John Less ken ik ook, die leeft gelukkig nog wel.
  Ik ben hier nog lang niet uitgelezen.
  Een dikke pluim voor jullie !!!!!!!!!!!!!!

  Ine Meijer.

 146. 42
  Karen de Vries Zegt:

  Waterloo Station! Sweet memories. Volgens mij zat ik er dag en nacht toen ik 15/16/17 was, samen met mijn vriendin Ruth Kervezee en vrienden Gerbrand en Geert. Ook het optreden van CCC in de Tobbe en op het Lyceum kan ik me nog goed herinneren. Veel succes met de site en de reunie.
  Hartelijke groet van Karen de Vries

 147. 41
  joke beernink Zegt:

  Goh wat een ontdekking deze site. Heerlijke nostalgie met mooie herinneringen. Weet iemand hoe ik aan een single of CD kan komen van de Geebros genaamd: you can’t/maybe ? Dat is het nummer waarop mijn man en ik voor het eerst gedanst hebben. de hoes van het plaatje staat wel op deze site.

 148. 40
  Jurjen de Jong Zegt:

  Mooi verhaal over de Groene Fles.
  Tijdens de totale uitverkoop in 1979 heb ik (toen 17 jaar jong) daar een paars eiken bolpoot tafeltje gekocht. Ik heb de verf er toen afgeloogd. Hij staat nog steeds in de huiskamer.
  (samen met de Dual platenspeler en de Warfedale luidsprekers die ik toen ook al had).
  Hopeloze romanticus? Beetje, maar ook erg zuinig.

 149. 39
  Henk Weltje Zegt:

  Oeps…
  Ik was de 4de van links.

  Henk Weltje

 150. 38
  Henk Weltje Zegt:

  Hi allemaal,

  Fantastische tijd was dat!!
  Gezellige avonden in het cafe waar inderdaad alleen maar (hele sterke) koffie, thee en limonade werd gedronken. Lange schaakavonden en life o.a. folk muziek met zang en gitaar.

  Ik kan me de namen niet meer goed herinneren maar die van Gerbrand de Vries natuurlijk wel, want dat was een buurjongen.

  De groepsfoto van medewerkers 71/72 heb ik ook nog. Laat ik mijn kinderen nog weleens zien, zodat ze weten dat zelfs ik ik ook jong was 😉 Ik ben de 5de van linksonder.

  Ik herinner me dat er een paar mensen met motoren waren. Zelf had ik een BSA maar er was ook een jongen met een BMW.

  Ik kan me ook nog wel herinneren dat ik voor uitsmijter moest spelen als er een paar types waren die eruit gegooid moesten worden. Dat was niet leuk maar wel spannend.

  En Flavium natuurlijk!!!

  Complimenten voor de web site. Goed initiatief.

  Henk Weltje

 151. 37
  Ruud Steiginga Zegt:

  Over de ISSA in Matialust kan ik je nog wel het een en ander vertellen, daar ED Politiek een goede vriend van mij was heb ik nog affiches en toegangs buttons van enkele door hem georganiseerde concerten. Ook van Top 66 in de poort van Kleef is er nog wel wat te vertellen.Ik zou zeker ook contact opnemen met Wilma Politiek zijn weduwe die heeft veel Foto’s e.d

  Verder lof voor jullie site , de caddy lijkebak
  heb ik nog mee gereden op de Foto staat Henri Crijnen bij de auto.Hij woont aan de Sprengenweg denk 122. Groeten Ruud

 152. 36
  Frans Radius Zegt:

  Beste Gert en Ludwin,

  Ik kijk toevallig voor de eerste keer op jullie website,ziet er allemaal prachtig uit,als echte Apeldoorner doet mij dat wel wat.
  Heb vroeger heel wat dansgelegen meegemaakt,ging ook vaak buiten Apeldoorn,zoals naar Twello,de zaal was de Harmonie,daar speelden toen o.a. Peter Koelewijn en zijn Rockets en de Spitfires,je had daar ook nog het Stationskoffiehuis,ook ging wel eens naar zaal Bello in Hall,daar waren vaak knokpartijen,of naar Deventer daar was de Buitensoos,met o.a de band Amor.
  In Apeldoorn had je ook nog het Cornerhouse,dat was ook altijd heel gezellig
  Ik heb mijn vrouw ontmoet tijdens het oranjebal in de Poort van Kleef,daar speelden de Highlights met o.a Hennie v.d Kraats op de banjo.
  Onze kinderen zijn nu steeds met muziek bezig,de vriend van onze dochter speelt weer gitaar in een band.
  Volgens mij ben jij Gert Kozijn nog een oud collega van mij van de Raifeisenbank.
  Veel succes met alles en nog veel muziek plezier.

  Frans Radius.

 153. 35
  Marianne Derksen Zegt:

  Hallo Soos leden van TOEN ,

  Gezellige tijd was dat, mocht eerst alijd helpen (m’n broer was Co Derksen) deed veel voor de Club,bardienst /verbouwingen enz
  Waar is BEREND gebleven!!! .
  Ik zoek Dhr BIJLSMA jr woonachtend toen aan de Brinklaan en
  was er altijd met z’n neef uit Twello /Deventer !!!.
  Komen jullie ook !!!
  Groetjes en tot ziens op 22november
  MARIANNE DERKSEN

 154. 34
  Peter Feberwee Zegt:

  Ludwin en Gert, vandaag kwam, zoals je wel vaker op begrafenissen gebeurt, een oude bekende naar me toe, hij stelde zich voor met “Rudolf Kaal” en dan gaat natuurlijk een lampje branden. Tevens loodste hij me naar jullie Site. Eerst op de site van ver. “oud apeldoorn” is veel te zien over het hoekje Waterloo Station, dan de link naar jullie Site en dan is het verrassend, de namen die je nog kent van vroeger (ik lijk wel oud, dat geneuzel over vroeger). Dat was toch de brommer tijd, Bert werd gepakt door de politie en was z’n snelle spullen kwijt, iedereen lapte zonder na te denken onderdelen en om half 2 ’s nachts liep die weer.

  Over Waterloo, daar heb ik mijn Jeannetteje (scrabble woord hè?) leren kennen en we zijn er nog steeds, samen. Van Waterloo (fris en koffie) naar de Tobbe (mocht ik helemaal niet komen) maar daar had je een rustig hoekje voor jezelf, zeg maar.

  Echt leuke Site en ik zal regelmatig kijken of er nog nieuwe oude kennissen bijkomen.

  Groeten, Peter Feberwee

 155. 33
  Gert Kozijn Zegt:

  Weet iemand waar Eddy Borgelt woont? Of als Eddy Borgelt dit zelf leest, kun je dan contact met me opnemen ?

 156. 32
  Ton van Laarhoven Zegt:

  heeft er iemand contact met Lydia Tuinenburg of een telefoonnummer in Amerika van haar.
  Wij zouden graag met haar in contact komen ivm de SooS reunie op 22-11-2008
  info graag naar Hans van de Hoeff 06 18923557
  of h.vanderhoeff@chello.nl
  Ton v Laarhoven en Hans v d Hoeff

 157. 31
  liefhebber Zegt:

  Ha Marius,

  Die reunie is 22 november met optreden van The Bats en Moanin

  Grjs en bestel tijdig je jaartje(s)!

 158. 30
  marius rouwenhorst Zegt:

  Ik zie 2 data circuleren voor de reunie, tw 22 en 24 november 2008, wat is de juiste datum??

 159. 29
  marius rouwenhorst Zegt:

  Vind het vreemd dat de Poort van Cleef niet genoemd wordt in het rijtje Uitgaan in Apeldoorn.
  Heb daar veel goede bands zien spelen.

 160. 28
  admin Zegt:

  Hans Heinis Zegt:

  Hallo Luitjes,

  Vanmiddag trof ik in de supermarkt een oude vriend ( Rob) die mij liet weten dat waterloostation overwoog om een reunie te organiseren.
  Mocht dat het geval zijn, zou ik dat graag via opgegeven e-mail adres vernemen.
  Hans Heinis,
  toenmalig adres was : Jacob Maris straat 20 Apeldoorn.
  Thans woonachtig:
  Immenbergweg 34-07,
  7361 GP Beekbergen.

  P.S.

  Wens jullie veel succes!!

 161. 27
  Naomi Venus Zegt:

  Beste Gert Kozijn/Ludwin Wieringa,

  Kan ik jullie ook op een andere manier benaderen ivm een tentoonstelling bij CODA over de sixties?

 162. 26
  Dieke Staleman Zegt:

  Jee, wat leuk zeg deze site!! Ik heb hier heel wat uurtjes doorgebracht ergens tussen 1971 en 1973? Zat in die tijd op het internaat Sunny Home op de Jachtlaan en dit was de enige disco waar we af en toe heen mochten omdat het ooit door de kerk was opgricht? En wij maar hopen dat niemand er een kijkje ging nemen. Ik kijk mijn ogen uit.
  Ludwin, heel veel succes en plezier met deze leuke site.
  Groetjes,
  Dieke

 163. 25
  Tom Schepp Zegt:

  Hallo Gert,

  Het is al een poosje geleden dat jij mij opbelde om me te attenderen op deze mooie site. Zelf heb ik ook nog enkele
  foto’s en knipsels van de volgende bands uit de eerste helft van de jaren ’70 te weten: Tarantula; Electric Air (nog niet op deze site voorkomend) en uiteraard nog e.e.a. over Bunker en Chimo. Zou je mij nog eens kunnen opbellen? (Ik heb jouw telefoonnummer en adres niet). Dan kunnen we een afspraak maken over het samen bekijken van dit materiaal en uitzoeken wat hiervan op deze site geplaatst kan worden.

  Tot horens,

  Tom

 164. 24
  Piet Borg Zegt:

  Ha die Gert,

  Fijn dat je me attendeerde op jullie site. Heel leuk om weer even terug te gaan naar een mooie periode in mijn (ons) leven. Zelf was ik niet zo’n concertganger, vond mijn vertier meer in het Oude Huis aan de Deventerstraat, ook reuze gezellig. De foto van de Man van Apeldoorn bracht herinneringen boven aan witte spijkerpakken, t-shirts met een vraagteken (who) en broeken met wijde pijpen. Zoals gezegd heel leuk!

  Vriendelijke groet,

  Piet

 165. 23
  Henk Leerink Zegt:

  Ik woon al 30 jaar in Engeland maar heb nog steeds contact met Freek Stegeman. Freek vertelde mij dat hij iets over Tom Schepp had gelezen en na wat gezocht te hebben op Google vond ik deze website. Heel erg leuk om Chimo vermeld te zien staan. Ik herinner me nog wel aan de bandrepetities ergens in een school in Apeldoorn. De laatste drummer in Chimo was Ashwin Kramer. Ik heb nog een foto van de band die ik wel op wil sturen als je even terugmailed.

 166. 22
  roel barkey Zegt:

  via via ben ik geattendeerd op uw site. Het spreekt mij en mijn familie heel erg aan. Ik ben een jongere broer van Gilly (Lydia)en Jack (the Rollers). Hopelijk heeft U er geen bezwaar tegen dat wij Uw site linken aan de onze :

  http://www.thebarkeys.com , met vriendelijke groet Roeland Barkey

 167. 21
  Lie Schoemaker Zegt:

  Leuk om het verhaal van Charles Tuinenburg te lezen. Ik zat bij Charles in de klas en wel naast hem op de katholieke Mulo aan de Spoorstraat. Normaal zaten de jongens gescheiden van de meisjes, maar omdat er 1 jongen en 1 meisje over was heb ik een tijdje naast hem gezeten. Ik weet nog, dat ik af en toe een toffee van hem kreeg. Toen zijn zus Lydia zo beroemd werd met : Send me the pillow, vond ik het fantastisch, dat ik naast Charles zat. Het zal wel geen eeuwigheid geduurd hebben, maar zo voelde het wel. Het was een hele muzikale familie en ik weet dat ze in de Karkietweg woonde. Dat Charles naar Amerika is verhuisd vind ik niet zo verwonderlijk en ik denk en hoop voor hem, dat hij ook in de muziekwereld terecht is gekomen!

 168. 20
  Annette Kraft Zegt:

  He Gertje,
  Nu ook maar eens een reactie van mij, ik zag dat Fred ook al geschreven had. Ik kwam nooit in Waterloo Station, maar denk toch een aantal mensen te herkennen op diverse foto’s. De gebroeders Munk (+ hun zus) o.a. zaten bij mij op het Lyceum.
  Ik vraag me af of Anneke Wieringa een zus heeft die Margreet heet. Dan woonden jullie bij mij om de hoek in de Rubensstraat. Gert, met zoveel opgediepte oude contacten heb je toch zo weer je band helemaal geformeerd? Of zie ik dat fout?
  groeten,
  Annet

 169. 19
  Huibert Sabelis Wybenga Zegt:

  het is leuk om deze web te zien vooral als je al lang buiten het land woond,en als je er dan ook nog zelf in staat.ik ga nu bij mijn eigen naam als hier boven ,maar vroeger kenden de mensen mij bij de naam Huub Schaufeli.apeldoorn is nog altijd een gedeelte van mijn leven en dat zal dus ook wel altijd zo blijven.Ik hoop dat jullie het goede werk door blijven voeren en uitbreiden met misschien internationale contacten. Thanks , Huiber Sabelis Wybenga

 170. 18
  Bert Bossink Zegt:

  Beste Gert Kozijn,

  Van Piet Muys die ik al sinds 1973 ken en al jaren medewerker is van onze 60er jaren periodiek “The Fab.Sounds of the Sixties” kreeg ik Uw adres door en ik vond de website over Apeldoornse groepen wel een goed idee. In 2006 hebben we n.l. in onze dikke uitgave van “FSOTS” nr. 92/93 (246 blz dik) een verhaal over Lydia & The Melody Strings geplaatst waar ook Piet Muys nog zijn medewerking aan heeft verleend.

  Aan dit verhaal had Charles Tuinenburg de broer van Lydia zelf mee gewerkt en zijn verhaal werd opgeschreven door Alex Meulenbeld die een goede vriend van hem is en ieder jaar bij Charles gaat logeren in Californie, USA. De foto van Charles Tuinenburg met een ex. van ons blad in zijn hand staat in ieder geval samen met een artikel uit “Songwereld” 1959 van Lydia op onze website: http://www.bertbossink.nl/

  Het toeval wil dat een van onze sponsors die onze website maakt ook uit Apeldoorn komt en dat is Ruud Wegman lid van de Apeldoornse groep The Bats die dus ook op jullie website voorkomt. Het leuke is dat Ruud Wegman buiten Bats lid ook een zeer begaafd mondharmonicaspeler is, die regelmatig optredens verzorgd samen met bijv. Thoots Tielemans, Hans Waterman, e.v.a. bekende muzikanten. Zie hiervoor zijn website: http://www.bluesharmonica.nl Ruud speelt alle soorten
  mondharmonica stijlen van bijv. Thoots tot John Mayall maar ook C & W mondharmonica zoals Charlie Mc.Coy, Johnny Cash, e.d.

  Dus wees maar zuinig op deze zeer begaafde uit Apeldoorn afkomstige muzikant! O ja, de KRO Radio 5 zal in het progamma “Cafe Kooijmans” van 12.00 tot 2.00 uur s’middags binnenkort een interview met Charles Tuinenburg uit gaan zenden. We hebben hier al contact met Charles over gehad en hij vond het leuk om een
  interview aan de KRO radio te geven over zijn tijd met Lydia & The Melody Strings, Boy & The Rollin’ Kids en hoe het is om in de USA te leven. Let maar even op hun website!
  groetjes,

  Bert Bossink (Muziekhistoricus)

 171. 17
  Peter Koldewijn Zegt:

  Leuk initiatief en het is te hopen dat er nog het eea boven tafel te halen is.
  Ik ben denk ik bij Waterloo Station beland door mijn zwager Ton de Vries en herken mijzelf ook op de foto van 1971/1972.

  Veel succes, Peter Koldewijn.

 172. 16
  eddie bos Zegt:

  mooi stukje nostalgie. alijd met veel plezier, eerst als bezoeker, later als medewerker naar the station gegaan. mooie avonden met live muziek( o.a. railway en caprolactam????). ook de disco avonden met dj gebrand de vries waren fameus.
  sinds kort weer contact met bert van der steen in australie.voelde weer van ouds of de vriendschap nooit heeft op gehouden te bestaan.misschien een idee om met de oude vriendengroep dit ook te herstellen.

  groeten van eddie bos uit didam

 173. 15
  Jan Helmendach Zegt:

  Ludwig en Gert,
  Geweldig mooi stukje werk, ik heb ook nog foto’s. Ze komen zo spoedig naar je toe Ludwig. Vanmorgen vertelde Naomi me van de website. Gehoord dat Bert van der Steen uit Australie met Naomi had gebeld. Rudolf waar woon je nu? Zie ik daar Eddie weer op de foto.

 174. 14
  Rudolf Kaal Zegt:

  Ludwin en Gert,
  Ziet er leuk uit. Ik heb vroeger met plezier deze tent bezocht en er ook nog een tijdje als vrijwilliger gewerkt. Ludwin Wieringa, Eddie Bos, Peter Willemse, Devils Jump met Boudewijn en de gebroeders Jan en Herman Dries…, Ida Dijkstra,Gerbrand de Vries als muziekfanaat en DJ. Kerst Inn met wandeltocht en Groot Ganzenbord. Geen alcohol maar fris en thee in diverse smaken.

 175. 13
  Bert vd Steen Zegt:

  Hello ludwin knows me it is great to see the old waterloostation i had many years of pleasure in the early 70,s with great friends ludwin and edie bos. I have just gained contact with them which is fantastic if it was not for the fact that i was home sick for australia i would of stayed in apeldoorn.but things happen your web site is great keep up the good work. thank you for bringing back super memories bert vandersteen

 176. 12
  anneke wieringa Zegt:

  Hallo broertje!
  Wat weer een geweldig initiatief! Hoewel ik al het huis uit was toen jij de in de Apeldoornse popcultuur stortte, weet ik nog wel dat je er toen erg veel mee bezig was. En altijd in het zwart gekleed was met heel wat langere haren dan nu!
  Maar altijd nog de erg aardige broer, hoor!
  Veel succes gewenst en veel bezoekers op de site.
  groetjes, Anneke

 177. 11
  petervanhaneghem Zegt:

  even gluren kom nog even uitgebreid kijken
  succes.

  P.S ome ludwin herinner me nog wel de eikenhouten flyer (plank) met
  daar op waterloostation op de henri dunant

 178. 10
  Paul Harmens Zegt:

  Hallo Ludwin

  wederom een geweldig stuk geschiedenis is bewaard gebleven door jou dat je wel eens “bewaard” geweldig is dit heel leuk.

  Groet Paul Harmens Staphorst

 179. 9
  Leo Ditzel Zegt:

  Jawel, de Waterloo Station kan ik me nog wel herrinneren als 1 van de gelegenheden
  waar ik destijds een bezoek bracht.
  Zie als band oa Dr Rock staan, waarvan de drummer vlgs mij Henk Weerensteijn
  moet zijn, die vanaf 1999 in onze band Hank And The Commotion speelt…
  Zal voor de zekerheid ff vragen…….

  MVRGR Leo Ditzel

 180. 8
  Wim Zegt:

  Hé Gert,
  Leuke website
  Groet
  Wim

 181. 7
  Gerbrand de Vries Zegt:

  Dag Gert en Ludwin,

  Het doet me wel wat – zo’n website over onze sociëteit Waterloo Station en aanverwante zaken – zoals andere sociëteiten en lokale Pop/Beat-groepen uit die tijd.

  Die sociëteiten, ze waren er tussen 1960 en 1975, daar kwamen echt veel mensen.

  Als medewerker wilde ik altijd dat het gezellig vol was. Zo moet het ook maar met de site gaan. Veel bezoekers dus.

  Ik hoop dat de medewerkers van andere sociëteiten hun verhaal willen doen. Biografieën over lokale popgroepen zijn altijd leuk om te lezen.

  Een goed idee!
  (het is ook niet niks wat we daar toen met z’n allen hebben neergezet)

  Groeten voor de oud-medewerkers
  Gerbrand januari 2008

  P.S. de popgroep Amsterdam speelde op één van die Koninginnedagen in een grote tent op de markt.

 182. 6
  John Oldenhof Zegt:

  Aangenaam verrast. Na mijn Emmense Bunkerperiode ben ik jongerenwerker geworden. Eerst in het ‘beruchte’ Tin Pan Alley in Emmen. Ik zette een punt achter mijn muziekcarriere, en ben nog steeds jongerenwerker. Momenteel in Nijmegen. Mijn linkshandige Fender Stratocaster (1972) heb ik nog steeds. Inmiddels ben ik opa. Mijn kunstenaarsbloed stroomt nu richting literatuur. Voorjaar 1999 debuteerde ik met een kleine roman. ‘Dood Spoor’ Mensen, complimenten voor wat ik tot nu toe aan info heb gezien. Tot gauw! John Oldenhof

 183. 5
  boudewijn boom Zegt:

  Ha mensen,

  Ook mijn complimenten! Ik zal nadenken over een stukje invulling uit de periode Devils Jump.

  Gelukkig nieuwjaar alvast.

 184. 4
  Gert Kozijn Zegt:

  Hoi Ton,

  Leuk dat je reageert. We zijn benieuwd naar je foto’s. Alles is welkom. Maar volgens mij was Cobra de topper van de avond in Frankenoord.

 185. 3
  Ton de Vries Zegt:

  Complimenten voor de leuke site, geweldig dat Waterloo Station nog steeds leeft.
  Ik werd (zojuist 29/12/07) op de site attent gemaakt door Gerbrand de Vries.Hij is het trouwens die de oorsprokelijke naam van “Opstand 68” naar Waterloo Station bedacht (hij kreeg daar nog een boekenbon voor ivb met de prijsvraag die daarvoor was uitgeschreven)
  Ikzelf mocht 2 jaar lang voorzitter spelen van 1971 tot 1973 en heb met “vele oude gedienden” van Waterloo Station het Oranjebal in Frankenoord (oude Tennishal bij de Willem III kazerne) georganiseerd (met als topper die avond de band “Amsterdam “)

  Ik zal eens in mij foto archief duiken, echter als iemand iets afweet van “Waterloo Station” dan is het natuurlijk D.J Gerbrand de Vries wel !

  Ik blijf jullie volgen in 2008
  Een groet vanuit de Achterhoek.

  Ton de Vries / Angerlo.

 186. 2
  Fred Roozeboom Zegt:

  Leuk, mensen, zo’n brokje jeugd-geschiedenis. Ook al kwam ik er zelf niet zo vaak, ik fietste er wel onderhand dagelijks langs.
  Ik heb geprobeerd mensen te herkennen uit die tijd, maar dat is me nauwelijks gelukt. Wel geven de foto’s de sfeer goed weer. Ik herinner me ook dat er wel eens een Kerst-Inn gehouden is. Tja, waar zijn die tijden gebleven? Kerst is nu een stuk commercieler, dus onpersoonlijker.
  Compliment voor de site !

 187. 1
  Gert Kozijn Zegt:

  Okay, mag ik dan de eerste zijn om dit maagdelijke gastenboek te betreden. Heel veel lof voor Ludwin. het is werkelijk geweldig wat hij ( met hulp van Wieringa jr) in zo korte tijd heeft bereikt.

Geef een reactie

© 2023 Waterloo Station

Het aantal unieke bezoekers is 120866