Waterloo Station

Apeldoornse popgroepen van 1958 t/m 1976


Beste muziekvrienden,

Op de volgende pagina’s staat informatie over Apeldoornse Beat- en Popgroepen tot 1976. We hebben de periodes in drieën verdeeld zodat het een overzichtelijk geheel blijft. Er wordt hard gewerkt de benodigde gegevens te verzamelen zodat deze pagina’s regelmatig van nieuwe en aanvullende informatie worden voorzien.

Graag horen we van direct betrokkenen of (oud)bandleden meer informatie over deze bands, welke muziek er gespeeld werd, hoe vaak werd er opgetreden, in welke tenten werd er gespeeld, bestaat de band nog of is deze inmiddels ter ziele, e.d. Mocht je eventueel (aanvullende) gegevens hebben of een correctie m.b.t. een vermelding dan horen we dat ook graag. Stuur je reacties, o.v.v. je naam en welke band het betreft naar info@waterloostation.nl. Hiervoor alvast onze hartelijke dank.

Gert Kozijn en Ludwin Wieringa.

     1965

_______________________________________________________________________________________________

 Helen Shapiro – Move Over Darling — 1964

_________________________________________________________________________________________________________________________

korenstraat-5-de-man-van-apeld-1.jpg49r-jeans-large1levis0001_1-large3 de man van 2013 (Large)
Filiaal Korenstraat 5.
Fotorechten: Fam. Bergijk.                     Bron: CODA – archief

De Man van Apeldoorn.

Oorspronkelijk, we hebben het over de periode +/_ 1950-1965, was de winkel – De Man van Apeldoorn – gevestigd op Stationsstraat 45, alles is daar nu afgebroken, maar het was tegenover de huidige ingang van de Koningshaven-parkeerplaats. Meneer Poortman was de eigenaar van De Man van Apeldoorn.

Ze verkochten naast spijkerbroeken en degelijke als één van de eersten in Apeldoorn gebruikte en overtollige spullen uit het Amerikaanse/Canadese en Nederlandse leger, dit heette – DUMP- zoals bijv. van die  bekende legertassen – pukkels- genaamd.  Deze pukkels werden veel gebruikt als schooltas, vaak volgeschreven met namen van beatgroepen. U wilt niet weten hoeveel scholieren zo’n tas hadden.

In het midden van de jaren 60 verhuisden De Man van Apeldoorn naar Asselsestraat 135, we weten eigenlijk niet precies of daar ook nog dump werd verkocht, we dachten van niet. Deze winkel was ook zeer populair bij jongeren, het was een kledingzaak met als specialiteit spijkerbroeken. Ook werd er vakkleding verkocht.

In de 70 jaren werd een filiaal geopend op Korenstraat 5. We zoeken verhalen over de dump-verkoop bij de Man van Apeldoorn en inderdaad een foto van de Stationsstraat 45 winkel . Die foto zou dit verhaal zeker iets completer maken. Was U ooit in deze winkel of kunt U er iets over vertellen. We horen het graag! info@waterloostation.nl.

Wordt vervolgd.


Winkel Asselsestraat 135 –                                                                              Wat geschiedenis 1952
bron/rechten/coda beeldbank

           
Schooltas 1960

  
De Man van Apeldoorn – etalage eind jaren 50 Eind jaren 50- we zien mevrouw Bergijk op jonge
Stationsstraat 45                                                       leeftijd als verkoopster in de winkel


Interieur winkel 1958                                                           Interieur winkel eind jaren 50


Asselsestraat 135 1967                                                                   19741977
_____________________________________________________________________________________________________________________

                       Jimmy Cliff  —   The Harder They Come -London -1972

Quizvraag voor gevorderden — Wat was er eerder…  Jamaica rumbonen of reggae- music? 

Antwoorden insturen naar info@waterloostation.nl.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

© 2018 Waterloo Station