Waterloo Station

Apeldoornse popgroepen van 1958 t/m 1976


Beste muziekvrienden,

Op de volgende pagina’s staat informatie over Apeldoornse Beat- en Popgroepen tot 1976. We hebben de periodes in drieën verdeeld zodat het een overzichtelijk geheel blijft. Er wordt hard gewerkt de benodigde gegevens te verzamelen zodat deze pagina’s regelmatig van nieuwe en aanvullende informatie worden voorzien.

Graag horen we van direct betrokkenen of (oud)bandleden meer informatie over deze bands, welke muziek er gespeeld werd, hoe vaak werd er opgetreden, in welke tenten werd er gespeeld, bestaat de band nog of is deze inmiddels ter ziele, e.d. Mocht je eventueel (aanvullende) gegevens hebben of een correctie m.b.t. een vermelding dan horen we dat ook graag. Stuur je reacties, o.v.v. je naam en welke band het betreft naar info@waterloostation.nl. Hiervoor alvast onze hartelijke dank.

Gert Kozijn en Ludwin Wieringa.

     1965

_______________________________________________________________________________________________

 Helen Shapiro – Move Over Darling — 1964

_________________________________________________________________________________________________________________________________

De Man van Apeldoorn. Korenstraat 5.
korenstraat-5-de-man-van-apeld-1.jpg49r-jeans-large1levis0001_1-large3 de man van 2013 (Large)
Fotorechten: Fam. Bergijk.                                                   Bron: CODA – archief

Oorspronkelijk op de stationsstraat (tegenover oud ANWB-winkel) en een filiaal op de Asselsestraat (is nu een apotheek). Het was de eerste spijkerbroekenzaak in Apeldoorn en daarom zeer populair. Ze verkochten ook diverse dumpartikelen. Legertasjes (pukkels) enz. zeer geschikt voor schoolboeken. Een ander aspekt was de etalage en dat is dan ook de link met deze website, want in de etalage hingen regelmatig foto’s van Apeldoornse beatgroepen. Als je in een band zat was het toch wel van belang de bandfoto daar in de etalage te krijgen. Zodoende leek het dus op een eerste overzicht van beat muziek in apeldoorn.
_____________________________________________________________________________________________________________________

                       Jimmy Cliff  —   The Harder They Come -London -1972

Quizvraag voor gevorderden — Wat was er eerder…  Jamaica rumbonen of reggae- music? 

Antwoorden insturen naar info@waterloostation.nl.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

© 2017 Waterloo Station

Het aantal unieke bezoekers is 69577