Waterloo Station

Foolish Man


foolish-man-1971-72-large
V.l.n.r. Henk Wolters,
Johan Mulder,
Roelof Nijdeken,
Ed van Burken en
Richard van de Schepop


Bandleden van het eerste uur:

Henk Wolters gitaar en zang, Johan Mulder Drum, Ed van Burken (ex- groep Hush) zang, Roelof Nijdeken bas en Richard ….?? op toetsen en trompet. Roelof en Richard zijn in 1971 vervangen door Rob van der Made (ex-Second street, Straight Flush/Ambrozia, Indian, DC4 met DC Lewis en Bonny s’t Claire) op Bas en Jeroen Teelen op toetsen. Jeroen is nog erg actief in de muziek, dirigeert koren, heeft een eigen studio en is toetsenist bij de band Premium-S uit Twello en omstreken (www.premium-s.nl)

Na een  periode van veel actieve landelijke optredens is de band eind 1974 ontbonden.

foolish-man-1973-raalte-en-voorst-foto-11 foolish-man-1973-raalte-en-voorst-foto-2 foolish-man-1973-raalte-en-voorst-foto-3 foolish-man-1973-raalte-en-voorst-foto-4

Optredens in Raalte en Voorst

rob-van-der-made-foolish-man-1973-leeren-lampe-raalte ed-van-burken-en-jeroen-teelen-fman-large jeroe-teelen-fm-large mobiel-optreden-foolish-man-1973-large

Bassist Rob van            Ed van Burken en                 Jeroen Teelen                Mobiel optreden van FM
der Made. 1973             Jeroen Teelen                                                           Drummer Johan Mulder
Leeren Lampe
Raalte
_____________________________________________________________________________________________________________________

Jeroen Teelen reageerde onlangs en kwam met een mooi verhaal over zijn tijd in Foolish Man
en zijn huidige activiteiten.

Voor mij was het mijn eerste échte band (daarvoor alleen schoolbandjes e.d.). Ik was als broekie van 17 (1971) de jongste natuurlijk en heb op mijn 19e (1973) moeten afhaken vanwege mijn studie. Toen ik dat meldde gaf (dacht) ik Henk Wolters ook aan dat ie wilde stoppen en viel de band eigenlijk uit elkaar (dat deed pijn). Ik ben altijd blijven spelen (veelal in kerken op pijporgels en af en toe eens iemand begeleiden) en heb later het Gemengd Koor Groot Colmschate in Deventer opgericht (was daarvan ook 5 jaren dirigent). Naast mijn huidige vaste band (Premium-S) en de kerkmuziek heb ik In 2007 en 2008 een groot Mozart project (KV 275) gedaan (als dirigent) van ong. 160 man koor en 20 man strijkorkest en uitgevoerd in Deventer (1x) Twello (3x) en Apeldoorn (2x). Er staat inmiddels weer zo’n groot Mozart-project op stapel!

 

Wat betreft Foolish Men heb ik nog een heel leuke herinnering aan een optreden in de jachthaven in Landsmeer (bij A’Dam). Het was stervenskoud en er lag een laag ijs op het water. Wij hadden ons optreden erop zitten en we liepen even naar buiten om af te koelen… Onze zanger Ed van Burken sprong met veel bravour in een roeibootje dat er lag en het ijs er omheen brak. Daarop schreeuwde hij dat Henk Wolters (gitaar) de boot moest afduwen… en dat deed ie dus keurig. Daar heeft Henk spijt van gehad, want je kunt het misschien voor je geest halen…. De boot afduwen van de kant, maar nét iets te ver…. zodat je op het laatst gestrekt dwars over het water hangt met de voeten nog op de wal en de handen op de boot… de praktijk leert dat iemand dat niet lang volhoudt, dus inderdaad Wolters plonste het ijskoude water in en wij lagen op de grond van het lachen. Enfin, dikke deken om, de bus in en terug naar huis. Ik zal het nooit vergeten!

 

Groetjes,

Jeroen
______________________________________________________________________________________________________________________

 Aankondigingen optreden Foolsh Man.

foolish-man-aankondiging-dancing-boode-large foolish-man-aankondiging-bar-dancing-bosoord-loenen foolish-men
Dancing Boode                       Bar-dancing Bosoord            13 september 1969.
_______________________________________________________________________________________________________________
Met dank aan Rob van der Made voor alle documentatie en informatie.

___________________________________________________________________________________________________

Hoi Mensen, zonder nog de site gelezen te hebben, meld ik even dat Richard ?? op de foto van “Foolisch Man” mijn oom Richard van de Schepop is.
Richard woont al 33 jaar in Berlijn, en ik ben door mijn mede city-trip-ganger: Gerrit Haverkamp uit Vaasen, op deze site-info gekomen.
Wij zijn in het weekend van 7/8/9/ okt in Berlijn geweest, en Richard (74 jaar jong) opgezocht, hij maakt nog elk weekend muziek, en leeft er bijna zijn hele leven er al van.

Vr.Groet.

Karel Richard van de Schepop.
Vaassen.

© 2024 Waterloo Station

Het aantal unieke bezoekers is 122665