Waterloo Station

Lightning


lightning123 mei 1973

Dit is de eerste bezetting van Lightning. De beschrijving bij de foto klopt niet zowel wat betreft de naam van de groep alswel de namen van de band. Dit moet zijn vlnr. Peter Dijksterhuis, Geoffrey Jacobs, Gerard Aerts en Martin Dreef.

 

Peter Dijksterhuis – hammond en piano. Peters speelde later in Flavium en Sherman Brothers Geoffrey Jacobs-gitaar en zang Gerard Aerts/drums (die van de IJskoning aan de Arnhemseweg waar nu die Chinees zit en later de broodjeszaak tegenover het oude postkantoor) Martin Dreef – bas voorheen Channels.

 

Een latere bezetting was met Otto Fledderus gitaar en Luc Steensma bas en zang.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Martin Dreef vertelt:

Zelf werd ik altijd gevraagd bij een band te komen. Na The Channels en dames de Vries (Maywood) heb ik samen met vriend en drummer Gerard Aarts één keer een band opgericht. Een goede goede gitarist vinden was nog niet gelukt.  Iemand zei dat er een jongen met een gitaarkoffer op het station rond hing. Ik erheen. Dat was Geoffrey Jacobson. Bleek een zeer goede gitarist en zanger te zijn. Pa Aarts (van de IJskoning)  gaf hem een baan en woonruimte. In het jongeren centrum de Haven aan de korte Kanaalstraat had ik eerder al gitarist Rob Goedkoop ontdekt voor de Channels en daar ontmoete ik ook Toetsenist Peter Dijkstrahuis. De band was compleet. Geoffrey maakte ook eigen songs en daar kwam de naam Lightning vandaan. De investeerder in de band was Pa Aarts. Er werd een prachtige Kustom installatie aangeschaft en pakken van Tip de Bruin Amsterdam. Ook regelde Pa Aarts een vaste oefenruimte voor ons. Van en naast de slager aan de Brinklaan tegenover de tunnel. Destijds werd beat en rock muziek nog als een bedreiging gezien en enkele buurtbewoners deden moeilijk met als climax een grote bak-kei door een bovenraam gegooid die naast mij neer kwam.

Bij de Channels was Eddy Politiek als manager betrokken en met deze goede ervaring had ik voor Lightning  Gerard Halle als Manager gevraagd. De band had muzikaal een hoog niveau dankzij Geoffry en Peter. Een band is echter ook een bedrijf. Op tijd komen, aan afspraken houden, de zaaleigenaar respecteren, geen lange pauzes enz. De 2 toppers Geoffrey en Peter waren daar minder goed in. Mooie tijd met prachtige optredens ook wel eens in Duitsland. De broer van Peter, Jaap had daar goede contacten. Geoffrey kon ook prachtig Piano spelen. We speelde met z’n twee-en in de Filosoof van Joop Braakhekke met bekende artiesten zoals  Rita Reys en Pim Jacobs.

Peter had  zijn dure Tip de Bruinpak aangehad bij het vloerbedekking leggen met vlekken als gevolg. Ook ging hij na school met klasgenoten klooien in onze oefenruimte wat niet goed viel bij Pa Aarts, de Slager en de buurt. Ik was ook de orde bewaker in de band en had de zeer ondankbare taak dat aan te pakken.

Midden in de bouwvak vakantie, op zondag was de afwasmachine van de IJskoning stuk. Ik kwam voorbij en werd geroepen. Gelukkig kon ik het snel maken. Ook voor de Bistro en de danszaal maakte ik alles en nieuwe Electra aanleggen. Ik kreeg zodoende veel gedaan van Pa Aarts. Ook mocht ik in zijn grote Mercedes lenen als we als band ergens heen moesten.
Ik had aan het begin geadviseerd om Amerikaanse apparatuur te kopen bij Nico Servaas in Den Haag. Daar bedankte Pa Aarts me later nog voor. Niet lang na mijn vertrek uit de band was Pa Aarts het zat en heeft hij de oefenruimte opgezegd en de installatie naar Nico Servaas gebracht en kreeg nog een goede restwaarde.
2018.
Een paar maanden geleden heb ik Peter gesproken in het Blues café toen hij even in NL was. Hij woont in Spanje en speelt daar met Spaanse Rocksterren. Helaas is Gerard Aarts al langer geleden overleden.
________________________________________________________________________________________________________________________

Toetsenist Peter Dijksterhuis speelde na Lightning in Flavium en bij de Sherman Brothers en vertrok naar Barcelona, Spanje.
Op youtube vonden wij deze videoclip met Peter Dijksterhuis in een van de hoofdrollen. Gekke gezichten trekken is hij nog niet verleerd….

Pop el Rock Barcelona

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

            interieur-kars-arnhemse-weg-55-hoek-adelaarslaan.jpg Kars- Arnhemseweg
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

© 2024 Waterloo Station

Het aantal unieke bezoekers is 122665