Waterloo Station

Indian


indian4

Uit de groep Dirty Pineapple ontstaat de van oorsprong Zutphense band Indian. Jan Jonasse zang en gitaar, Hans –Stoef- Hoog Stoefenbelt basgitaar en John Ooms drums. Hans en John Ooms worden na enige tijd vervangen door de Eerbeekse bassist Rob van der Made, die eerder in Straight Flush en Ambrozia speelde en de Apeldoornse drummer Rob Petit, afkomstig van Sandstorm. Deze bezetting werd aangevuld met de uit Flavium afkomstige toetsenspeler Rob Fontain.

 indian-2e-formatie-zutphen-4-custom2  indian-2e-formatie-zutphen-3-custom-large1  indian-2e-formatie-zutphen-2-custom1  indian-2e-formatie-zutphen-9-custom-large

Enige tijd later voegde ook de in Loenen woonachtige zanger Will Meurs, na zijn `Hair `periode zich bij Indian. Deze bezetting speelt vaak in Apeldoorn en omgeving. Op 22 december 1972 en 17 februari 1973 treedt Indian op in Waterloo Station. Als zanger Will Meurs naar Dr. Rock vertrekt wordt hij opgevolgd door de uit Epe-Vaassen afkomstige Chris Uitenboogaart , die eerder zanger- gitarist is bij Tarantula en de basgitaar beroerde bij Medusa, een jazzrockgroep uit de omgeving van Zwolle-Heerde. Oprichter Jan Jonasse maakt op dat moment al geen deel meer uit van Indian en er ontstaan problemen over het mogen voeren van de naam. Chris Uitenboogaart, Rob van der Made, Rob Fontain en Rob Petit besluiten daarom door te gaan onder de naam Evil Square, maar deze bezetting gaat eind 1973 uit elkaar.
_____________________________________________________________________________________________________________
Het volgende verhaal en foto’s zijn beschikbaar gesteld door John Ooms. Hiervoor onze hartelijke dank.

Het verhaal.

In de nadagen van Indian kwam Rob Fonteijn onze band versterken. Zijn bijdrage op Hammondorgel gaf toen een prachtige ruige sound! Ik heb nog diverse bijna 40 jaar oude opnametapes van een gedeelte van het Indian repertoire, helaas in slechte staat. Na Indian speelde ik in de Deventer groep Delay met eigen gecomponeerde latin-rock nummers. Daarvan zijn gelukkig wel goede studio-opnames bewaard gebleven. Mijn ruigste band was in 1982 de rockband The Boys een 3-mansformatie uit Zutphen. Na een week oefenen traden we al op en maakten we ter plaatse dmv. improvisaties eigen muziek! Geen probleem als iemand uit het publiek een improvisatienummer mee wilde zingen. Gelukkig zijn alle oefentapes en een fantastische studio-opname bewaard gebleven!

 

Dus gelukkig weer geen top-40 band! Na de verkoop van een eigen EP-plaatje, trokken we het hele land door. Natuurlijk werden we slecht betaald, maar mochten altijd gratis drinken. En daar ging juist de band aan kapot en ging de spirit verloren! Uiteindelijk speelden we als Zombies en nieuwe composities bleven uit! Op dat moment werd ik vader en heb deze band verlaten. Na 3 dochters en een heel lief ondeugend kleinkind, heb ik nu weer de draad weer opgepakt. Met mijn eigen uitgebreide grote Slingerland drumstel uit 1976 wil ik niet meer slepen en heb bij Feedback in Apeldoorn een fantastisch klinkend opvouwbaar drumstel gekocht, die zo in de achterbak van mijn auto kan.

 

Met Apeldoorn heb ik nog steeds een band omdat ik werkzaam ben in Apeldoorn. Als er een goede band speelt in het bluescafe (Barrelhouse), dan kom ik altijd kijken. Ooit speelden mijn Deventer band Delay samen met Barrelhouse op een popfestival in Deventer. 24 April ben ik daar om Danny Briant te zien spelen. Ik hoop dan dat ik nog oude bekenden zal ontmoeten. Ik zie er nog steeds uit als een (oudere) Indiaan, Natuurlijk wel wat zwaarder geworden! Ha,ha!
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
En de foto’s.

 indian-1970-in-oefenruimte-1-large1         indian-1970-in-oefenruimte-large1
vlnr.  Hans Hoog Stoevenbelt -bas en zang; Jan Jonasse – gitaar en zang;John Ooms – drums

indian-dirty-pine-apple-in-actie-voor-behoud-oude-brnhof-large1             indian-fotoseccie-1-large      indian-fotosessie-1-large
Dirty Pine Apple in actie voor                                                      Indian – fotosessie
behoud Het Oude Bornhof –
Zutphen

indian-1970-fotosessie-large1       indian-in-oefenruimte-fotosessie-large1     
Indian 1970 fotosessie.


_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Op vrijdag 30 april 2010 ontvingen wij van Hans Hoog Stoevenbelt het onderstaande verhaal plus foto waarvoor onze hartelijke dank.

In de eerste instantie speelde ik in Dirty Pineapple waarmee ik regelmatig in de jongeren sociëteit ‘Eureka’ optrad.

indian5
v.l.n.r. Hans Hoog Stoevenbelt
Rob Petit – Jan Jonasse – Rob Fontain

Naar verloop van tijd veranderde wij onze naam in ‘ Indian’  met deze band speelden we uitsluitend eigen muziek in de stijl van Eric Clapton, Steve Winwoods Traffic, Eric Burdon’s War etc. Bekend was onze Liquid Lightshow en onze lange solo’s op drums en bass, met deze band hebben we opnames gemaakt in de toen bekende polydorstudios, gesteund door onze toenmalige Mecenas Albert Mol! op wiens boerderij wij oefende.

 

Rob Fontain was ons eerste nieuwe lid, hij werkte bij Centraal Beheer, kwam uit Rotterdam en had gespeeld met de band ‘Big Wheel’  een vervolg op Q 65. Nadat de gitarist en de drummer stopten met Indian, werd Jan van Driel, Wil Meurs (ex Ambrosius), en Cees Terwel (ex Maddox) de band binnengehaald. De naam werd veranderd in ‘Montezuma‘ door een sponsorcontract met een bekende tequila fabrikant, aan dit drankje heeft het ons nooit ontbroken in die tijd. Montezuma heeft zeker in het begin veel veranderingen in repertoire
(van symfonisch tot blues) en bezetting (Hans Top, Rob Petit, Josje Veldhuizen, Bram Laan en nog veel meer) meegemaakt.

Met alle leden die in Montezuma gespeeld hebben kun je m.i. een zaal vullen. Ik ben uit Montezuma gestapt om met Bram Laan verder te gaan. Bram won een belangrijk TV talenten programma (daar weet ik de naam niet meer van) en werd tijdelijk beroemd. In die tijd richtte ik de theaterrock groep ‘ Jo Junk & his Hotdogs’  op, een groep die een illustere legende in de Achterhoek is geworden. Op de eerste lp van Jo Junk zong nog een oude bekende van mij mee: Wil Meurs (oud Ambrosia, oud Montezuma). 

 

Ik zelf ben nooit gestopt met de basgitaar tot nu toe speelde ik in bands als:

 

·         Arthur Conley (lee Robberts) 

·         The Shakers (voortzetting Long Tall Ernie) 

·         Jo Junk & the Hotdogs

·         Moan

·         White Heat

·         Tim Disney band.

·         Waanzin (met Ferdy Joly en Gerard de Braconier)

·         Alan Gascoinge band

·         Op Drift en nog veel meer bands en artiesten. 

 

Momenteel speel ik in de band MoonYard (www.moonyard.nl) Misschien wil een oude bekende wat op de gastenlijst van onze site zetten?) . 

Lees ook verder op de site van Montezuma.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

© 2024 Waterloo Station

Het aantal unieke bezoekers is 133829