Waterloo Station

Doktor Rock


dr-rock1.jpgDoktor Rock
vlnr:
Otto Fledderus-sologitaar,
Dick Schiphorst-basgitaar,
Henk Weerensteijn-drums,
Will Meurs-zang,
Harold Meijer-sologitaar.
________________________________________________________________
___________________________________
Doktor Rock wat is dat lang geleden zeg! Was een leuke tijd! Veel opgetreden in Nederland en Duitsland.
De oorspronkelijke bezetting was: Dirk Schiphorst – basgitaar, Harold Meijer – sologitaar, Henk Werestein drums, Jerry Lewis lead gitaar/zang. Jerry was in feite de oprichter van de band. Een Engelsman die destijds in apeldoorn kwam wonen. In Londen en omstreken stond hij bekend als studiomuzikant met de bijnaam Dr.Rock.
Jerry kwam bij een verkeersongeval om het leven. De manager die we toen hadden was Johan Vunderink. Veel opgetreden in Nederland en Duitsland.

Harold Meijer.
__________________________________________________________________________________________________
Hieronder het verhaal van Johan Vunderink.

             
Doktor Rock in Originele            Doktor Rock in latere           Willy Meurs in actie.
bezetting met Jerry geheel          bezetting.
rechts

Ongeveer zoals Harold zegt is Doktor Rock opgericht rond Jerry Lewis. Jerry was een Londense jongen die zijn problemen in Londen achterliet en probeerde een nieuwe toekomst op te bouwen in Nederland. Via het detacheringsbureau United Artists kwam Jerry in 1970 als programmeur naar Nederland en werd mijn collega bij Philips.

We trokken een beetje met elkaar op en al spoedig bleek dat Jerry een begenadigd muzikant was. Hij bespeelde zijn twelve string en kon redelijk zingen. Jerry had als lead gitarist/studio muzikant/invaller  gespeeld in de Engelse band Humble Pey, die pas echt doorbrak in 1971. Inmiddels was hij in Nederland en wilde graag weer in een band spelen. Ik heb toen een proefsessie gearrangeerd met Harold Meijer en zijn maten, die ook graag een band wilden. Het eerste samenzijn in Ugchel ‘s Belang klikte en Doktor Rock werd geboren. Jerry was duidelijk de motivator en had al ervaring in de scene. Ik acteerde als manager en al snel hadden we onze eerste optredens. De samenstelling op dat moment was Harold Meijer solo gitaar, Jerry Lewis Solo gitaar en zang, Dick (Skyppy) Schiphorst bas en Henk Weerensteijn drums. Een van onze eerste optredens was voor verplegend personeel in Apeldoorn in een zaal bij de St Jozef. Daar speelden we als voorprogramma van de Shoes. Geweldig was dat. Ik herinner me een optreden in de Tobbe? Met erg veel publiek toen de installatie (of de stoppen) het begaf. Alles stil en onrustig. Jerry pakte de “twelve string” en begon zeemansliederen te zingen. Grandioos!!

Redelijk veel optredens en veel gedoe. Maar toch kwamen we stapje voor stapje verder. Zeker niet in de laatste plaats door het leiderschap van Jerry. En eindelijk was het dan zover dat we een singeltje op konden nemen. In een studio in Dieren zou de promotape gemaakt worden. Dat was ongeveer een jaar na het begin. Om afspraken te maken gingen Jerry en ik naar Dieren en kregen ter hoogte van Eerbeek aan het kanaal een voor Jerry fataal ongeluk (2 november 1972 red.).

Enige tijd later besloten we om toch door te gaan met de band en zochten een nieuwe zanger/gitarist. Dat werden Willy Meurs , zanger, en Otto Flederus Solo gitaar. Er waren daarna heel wat discussies over de muziek en zo. Otto wilde Wishbone Ash like en Harold voelde daar ook wel voor maar zag toch Jimmy Hendrix meer zitten. Henk vond het wel goed en Willy wilde absoluut geen blues en hield aan rock like Nazareth! Leuke tijd. We traden op door het hele land en in Duitsland. Ik herinner me een optreden in Hagen waar we nogal last hadden van groupies. Willy had zo’n deerne op zijn schoot zitten en zei de legendarische woorden:
Wat mok ter meeh?

Johan Vunderink.
____________________________________________________________________________________________________________________________

ANNO NU:

Dick Schiphorst is de vader van de drie zonen en dochter die bekend werden onder de naam Good things end.

 Henk Weerensteijn is sinds 1999 actief in Hank & The Commotion. zie http://www.hankandcommotion.nl

 Will Meurs is nog steeds actief als zanger.

Doktor Rock 2013:

Will Meurs -zang

Otto Fledderus-gitaar

Dick Schiphorst-bas

Henk Weerensteijn-drums

Cor Lievers=-toetsen

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FF50wiDvP8g

_____________________________________________________________________________________________________
dr-rock2 29 september 1972
Kunt u het even spellen
D-o-k-t-o-r  R-o-c-k,
prima gaan we plaatsen
_____________________________________________________________________

Optreden 18-08-1973
Krant -Tubantia- bron Delpher
_____________________________________________________________________________

© 2024 Waterloo Station

Het aantal unieke bezoekers is 122665